Planeta Tuš Celje in Kranj bodo ta petek zasedli dinozavri

V Planetih Tuš Celje in Kranj se ta teden obeta ena največjih razstav prazgodovinskih bitij, dinozavrov, v Sloveniji. V naravni velikosti bo razstavljenih dvajset računalniško vodenih dinozavrov, ki bodo na ogled od petka, 11., do torka, 22. februarja. Razstavo bo spremljala razstava fosilov, zanimiv program za otroke ter številne ugodnosti in popusti.

V Planetih Tuš Celje in Kranj se ta teden obeta ena največjih razstav prazgodovinskih bitij, dinozavrov, v Sloveniji. V naravni velikosti bo razstavljenih dvajset računalniško vodenih dinozavrov, ki bodo na ogled od petka, 11., do torka, 22. februarja. Razstavo bo spremljala razstava fosilov, zanimiv program za otroke ter številne ugodnosti in popusti.

Dinozavri bodo Planeta Tuš Celje in Kranj zavzeli že ta petek, 11. februarja. Odlična izdelava in računalniško vodenje bo oživelo prizore iz filma Jurski park, dinozavri so namreč gibljivi, spuščajo zvoke in oponašajo gibe pravih prazgodovinskih živali. Podrobni opisi vsakega od izumrlih vretenčarjev pa bodo odgovorili na vsa vprašanja povezana s temi davno izumrlimi velikani. Ste na primer vedeli, da so dinozavri prakuščarji, tako kot današnji krokodili?

Razstavljeni bodo številni dinozavri, vretenčarji, ki so na zemlji kraljevali več kot 100 milijonov let. Med drugim si bodo obiskovalci lahko ogledali tsintaosaurusa, značilnega po svojem račjem kljunu, krvoločnega tiranozavra ali skrajšano T-rexa, spinosaurusa s skoraj dva metra dolgimi bodicami, ki so mu prekrivale hrbet, mirnega rastlinojedca pachycephalosaurusa in enega največjih rastlinojedih bitij, kar jih je kdaj živelo na zemlji brachiosaurusa.

Na razstavah si bodo obiskovalci poleg dinozavrov lahko ogledali tudi razstavo fosilov, okamenelih ostankov živali in rastlin, ki so se ohranili v zemlji ali kameninah in jih je po Sloveniji in sosednjih deželah našel zasebni ljubiteljski zbiratelj in poznavalec Dean Šauperle. Področje današnje Slovenije je namreč pred milijoni let zalivalo morje, v katerem so živele školjke, ramenonožci, polži, raki, morski ježki in korale.

Razstavo bo tako v Celju kot tudi v Kranju spremljalo raznoliko spremljevalno dogajanje s plesom in ustvarjalnimi delavnicami za otroke. V Celju bo za najmlajše to soboto poskrbela Alenka Kolman, v Kranju pa jih bo zabavala naslednjo soboto, 19. februarja. Različne ustvarjalne delavnice bodo to in naslednjo soboto potekale v otroških igralnicah Oslarijah, obakrat od 16. do 18. ure. Razstavo bodo pospremile številne akcije in tudi do 50% popusti v trgovinah in lokalih Planetov Tuš. V supermarketih Planet Tuš pa dobite od 10. februarja do 13. marca pri vsakem nakupu nad 40 € čudežno jajce iz katerega se izleže mali dinozaver.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več