Planet Tuš Koper dobiva novega lastnika

  • 1

Skupina Tuš je uspešno zaključila prodajni postopek za prodajo nakupovalnega središča Planet Tuš Koper. Z južnoafriškim skladom Greenbay je namreč podpisala prodajno pogodbo za omenjen nakupovalni center. Sklenili so tudi partnersko pogodbo, na osnovi katere Tuš dolgoročno ostaja najpomembnejši najemnik v Planetu Tuš Koper.

Prodajni postopek, ki so ga vodili v Tušu, je pritegnil zanimanje številnih renomiranih investitorjev, kjer se je kot najboljši ponudnik za vse deležnike izkazal Greenbay. Podpis pogodbe za prodajo nepremičnine je eden od mejnikov finančnega prestrukturiranja Skupine Tuš, kar je korak k uresničevanju zastavljene dolgoročne strategije družbe, kjer se osredotočajo na trgovsko dejavnost.

Planet Tuš Koper, ki je nakupovalno središče celotne regije, bo z novim lastnikom nadaljeval uspešno zgodbo. Greenbay, ki je uvrščen tudi na borzo na Mauriciusu, bo kupil nakupovalno središče za 56 mio evrov, pri čemer so v ceni vključeni tudi davki.

Načrt družbe Greenbay je vlagati v nepremičnine in premoženje v Evropi. CEO Stephen Delport je dejal, da sklad deluje po principu priložnosti in oportunistično ter v skladu s prilikami, ki jih ponuja trg “. Resilient Property Income Fund kot ustanovitelj želi, da bi Greenbay dosegal podobno kapitalsko rast kot romunsko nakupovalno središče, katerega lastnik je New Europe Property Investments (Nepi) in sklad, osredotočen na Poljski trg, Rockcastle Global Real Estate. Nepi in Rockcastle sta oba del skupine Resilient.

»Tuš dolgoročno ostaja pomemben igralec na obali. S podpisom pogodbe smo zadovoljni, saj smo dosegli najboljše pogoje za vse deležnike. Veselimo se skupnega sodelovanja z južnoafriškimi partnerji in smo ponosni, da je prav Planet Tuš Koper prva njihova naložba pri nas ter da so prav tujci še enkrat več prepoznali vrednost Skupine Tuš.« dodajajo v Tušu.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več