Planet Tuš Koper dobiva novega lastnika

  • 1

Skupina Tuš je uspešno zaključila prodajni postopek za prodajo nakupovalnega središča Planet Tuš Koper. Z južnoafriškim skladom Greenbay je namreč podpisala prodajno pogodbo za omenjen nakupovalni center. Sklenili so tudi partnersko pogodbo, na osnovi katere Tuš dolgoročno ostaja najpomembnejši najemnik v Planetu Tuš Koper.

Prodajni postopek, ki so ga vodili v Tušu, je pritegnil zanimanje številnih renomiranih investitorjev, kjer se je kot najboljši ponudnik za vse deležnike izkazal Greenbay. Podpis pogodbe za prodajo nepremičnine je eden od mejnikov finančnega prestrukturiranja Skupine Tuš, kar je korak k uresničevanju zastavljene dolgoročne strategije družbe, kjer se osredotočajo na trgovsko dejavnost.

Planet Tuš Koper, ki je nakupovalno središče celotne regije, bo z novim lastnikom nadaljeval uspešno zgodbo. Greenbay, ki je uvrščen tudi na borzo na Mauriciusu, bo kupil nakupovalno središče za 56 mio evrov, pri čemer so v ceni vključeni tudi davki.

Načrt družbe Greenbay je vlagati v nepremičnine in premoženje v Evropi. CEO Stephen Delport je dejal, da sklad deluje po principu priložnosti in oportunistično ter v skladu s prilikami, ki jih ponuja trg “. Resilient Property Income Fund kot ustanovitelj želi, da bi Greenbay dosegal podobno kapitalsko rast kot romunsko nakupovalno središče, katerega lastnik je New Europe Property Investments (Nepi) in sklad, osredotočen na Poljski trg, Rockcastle Global Real Estate. Nepi in Rockcastle sta oba del skupine Resilient.

»Tuš dolgoročno ostaja pomemben igralec na obali. S podpisom pogodbe smo zadovoljni, saj smo dosegli najboljše pogoje za vse deležnike. Veselimo se skupnega sodelovanja z južnoafriškimi partnerji in smo ponosni, da je prav Planet Tuš Koper prva njihova naložba pri nas ter da so prav tujci še enkrat več prepoznali vrednost Skupine Tuš.« dodajajo v Tušu.

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več