PLANET BASKET 4X4

Ne zamudite tekmovanja Planet Basket 4 na 4 z nagradnim skladom 1.350.000 sit!

O projektu

Planet Basket 4 na 4 je atraktivna športno kulturna prireditev, sestavljena iz dinamičnih košarkarskih tekem in pestrega zabavnega program, obogatenega z nagradnimi igrami.

Športni del prireditve Planet Basket 4 na 4 je tekmovanje po sistemu 4 na 4 na dva koša. Sistem igre je izbran skladno s trendi v svetu košarke, predvsem zaradi svoje izjemne hitrosti, dinamike in atraktivnosti. Tekmovanje bo potekalo v dveh kategorijah (kadeti in člani). Nagradni sklad je 1,350.000 SIT, ki se enakomerno porazdeli na vse tri lokacije prireditev. Ekipe nastopijo v svojih dresih na posebni košarkarski podlagi, ker še prispeva k vizualnem imidžu prireditve.

Prireditev poteka na treh prizoriščih (parkirišča):

– Planet Tuš Celje, 16. 9. 2006,

– Planet Tuš Novo mesto, 2. 9. 2006,

– Planet Tuš Maribor, 9.9. 2006.

Program se začne ob 10. uri dopoldan in se konča okrog 23. ure zvečer. Finalne tekme bodo potekale pod reflektorji.

Poleg rednega dela bodo gledalci uživali v revijalnem športnem programu, sestavljenem iz tekmovanja v zabijanju, metanju trojk ter iz nagradnih iger za gledalce.

Informacije: 051 80 90 80

Zabavni program

Zabavni program bo sestavljen iz akrobatske skupine, plesne skupine in breakdance skupine.

S svojimi atraktivnimi nastopi med tekmami bodo poskrbeli za odlično vzdušje na tribunah. Ne zamudite celovitega košarkarskega spektakla.

Pravila

1. Igra se 4 proti 4 na dva koša.
2. Ekipa šteje minimalno 4 igralce in maksimalno 5, od katerih je 1 menjava.
3. Zmagovalna ekipa je tista ekipa, ki prva doseže 15 točk oziroma tista, ki doseže več točk po preteku 12 minut (čas ene igre). V polfinalnih in finalnih tekmah se igra na 21 doseženih točk oziroma 15 minut. V vseh primerih se mora tekma končati z 2 (dvema) točkama razlike.
4. Čas napada ene ekipe je omejen na 20 sekund.
5. Dosežen koš, znotraj linije 6,00 m se točkuje kot 1 točka. Dosežen koš izven linije 6,00 m se točkuje kot 2 točki.
6. Ekipa, ki naredi 5 (pet) prekrškov, je izkoristila bonus petih osebnih napak. Za vsak naslednji prekršek je kaznovana s prostim metom nasprotne ekipe.
7. Vsaka ekipa ima pravico za 1 odmor (Time out) oziroma 2 v polfinalnih in finalnih tekmah.

Nagrade po posameznem turnirju:
1. mesto člani:
200.000 SIT
2. mesto člani: 100.000 SIT

1. mesto kadeti: 100.000 SIT
2. mesto kadeti: 50.000 SIT

1. mesto v metanju trojk: Osebni računalnik TRON 6566 DG AMD SEMPRON 64 3000/754

1. mesto v zabijanju košev: Košarkarski sistem NBA Spalding