Otroci s Celjskega na Debeli rtič s Tušem

  • 7

Danes začenja s svojim sedemdnevnim letovanjem v okviru Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh skupina 44 otrok iz Šmarja pri Jelšah, Šentjurja pri Celju, Laškega, Žalca in Celja. V Mladinskem zdravilišču Debeli rtič jim bodo izkušeni vzgojitelji pričarali teden nepozabnih doživetij s številnimi športnimi aktivnostmi, igrami, izleti in ustvarjalnimi delavnicami. V Tušu sicer prav letos obeležujejo 10 let projekta, v okviru katerega se bo številka letujočih otrok z letošnjimi povzpela na častitljivih 5100.

Skupina Tuš in Rdeči križ Slovenije skupaj s partnerji že 10 let skrbita, da imajo otroci v svoj album spominov možnost dodati tudi pričarane nasmehe z Debelega rtiča. V tokratni skupini se od danes tam mudi tudi 44 otrok iz Šmarja pri Jelšah, Šentjurja pri Celju, Laškega, Žalca in Celja.. V tednu dni bodo usposobljeni vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci poleg zdravega, varnega in prijetnega letovanja za otroke pripravili tudi različne prostočasne dejavnosti ter učenje različnih socialnih veščin in spretnosti.

Pri izbiri 500 otrok v Tušu sodelujejo z Rdečim križem Slovenije, ki jih vsako leto na podlagi objektivnih parametrov izbere iz vseh slovenskih regij s pomočjo centrov za socialno delo, socialnih služb na osnovnih šolah in območnih združenj Rdečega križa Slovenije. Ideja za projekt Pričarajmo nasmeh je sicer vzklila leta 2003, ko so na letovanje na Debeli rtič popeljali prvih sto otrok. Z letošnjim letom se bo številka letujočih povzpela na 5100. O razsežnosti vsakoletnega projekta priča tudi preostala statistika. V letošnjem letu bodo naprimer našteli 3500 nočitev in igralnih dni, ko bodo otroci ustvarili kar več kot 2500 kreativnih izdelkov, od risbic do kipcev …

< Nazaj

Ostale novice