Omogočili smo izgradnjo otroškega igrišča v III. osnovni šoli v Celju

Ob III. Osnovni šoli, na naslovu Vodnikova 4 v Celju, je bilo 16. septembra odprto novo otroško igrišče. Na zelenici poleg šole od danes naprej stoji večnamensko igralo vrhunske kakovosti z gugalnico, toboganom in plezalno mrežo.

Ob III. Osnovni šoli, na naslovu Vodnikova 4 v Celju, je bilo 16. septembra odprto novo otroško igrišče. Na zelenici poleg šole od danes naprej stoji večnamensko igralo vrhunske kakovosti z gugalnico, toboganom in plezalno mrežo, na katerem bodo lahko otroci kvalitetno in varno preživljali šolske odmore tudi zunaj šolskega poslopja. Igrišče je zaprtega tipa, namenjeno pa je predvsem otokom nižjih razredov osnovne šole.

Pobudnica akcije Andreja Rihter, ministrica za kulturo je pojasnila, da je bilo že v večkrat ugotovljeno, da Celje ne premore dovolj površin primernih za brezskrbno otroško igro. Izvedene so že bile posamezne akcije na tem področju, ki so situacijo izboljšale, vendar pa potrebe in želje otrok in staršev po varnih in prijetnih igriščih ostajajo. Partnerstvo za izvedbo zamisli je ponudila naša družba Engrotuš, ki je prispevala večji del sredstev potrebnih za postavitev igral, preostali del pa je zagotovila osnovna šola sama. V Tušu smo v preteklih letih izpeljali že nekaj podobnih projektov. Marca 2003 smo na primer sodelovali v zelo uspešno akciji obnove otroškega igrišča v vrtcu Anice Černejeve v Celju.

Na včerajšnji otvoritvi so se s kratkim programom predstavili otroci drugega razreda III. Osnovne šole. V bolj uradnem delu pa so Ivan-Janez Domitrovič, ravnatelj osnovne šole, Andreja Rihter, ministrica za kulturo in Matjaž Pavčič, direktor poslovne uprave v naši družbi predstavili svoje poglede na novo pridobitev v Celju.

Ravnatelj Osnovne šole Ivan-Janez Domitrovič pa nam je povedal ˝Otroško igrišče so si otroci želeli že zelo dolgo. Ob lepih dnevih so se do sedaj lahko igrali le na zelenici. Od danes pa jim je na voljo tudi kvaliteten sistem raznovrstnih igral, ki jim omogoča varno in aktivno igro. Aktivno preživljanje odmorov je za otroke, v današnjem načinu življenja, ko vedno več časa presedijo ob učenju, reševanju nalog ali gledanju televizije izjemno pomembno. Zato se želim zahvaliti pobudnici akcije gospe Andreji Rihtar in družbi Engrotuš, ki sta z nami in za naše malčke te sanjanje o igrišču pripeljala v realnost.˝

Dodatne informacije:
Ivan-Janez Domitrovič
ravnatelj III. osnovne šole Celje
tel. (03) 428 52 13
fax. (03) 428 52 20
http://www2.arnes.si/~oiiiosce/

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.