Odprli nov trgovinski center v Brčkem, BiH

Včeraj smo v Brčkem v Bosni in Hercegovini odprli nov trgovski center, že tretji po vrsti, ki smo ga v Tušu predali v uporabo v tem letu.

180Včeraj smo v Brčkem v Bosni in Hercegovini odprli nov trgovski center, že tretji po vrsti, ki smo ga v Tušu predali v uporabo v tem letu. S tem smo zaključili letošnji cikel investicij v Bosni in Hercegovini, kjer v tem trenutku obratujejo 4 trgovski centri. Intenziven prodor na tuje trge pa bomo nadaljevali tudi v prihodnjem letu, saj se na trgih Srbije, Makedonije ter Bosne in Hercegovine gradi že 10 novih objektov, v pripravi je še 11 dodatnih investicij, vzporedno s tem pa potekajo tudi nakupi zemljišč za prihodnje projekte.

V nov trgovski center v Brčkem s skupno površino 4.200 m2 smo vložili kar 5 milijonov evrov. V njem se nahajajo najsodobnejši Tušev supermarket, v katerem smo na novo zaposlili 44 ljudi, ter sedem trgovskih in gostinskih lokalov. S tem smo zaključili letošnji cikel investicij v Bosni in Hercegovini, v sklopu katerega so pričeli delovati trije trgovski centri in sicer v Tuzli, Bijeljini ter v Brčkem. Skupaj s centrom v Bihaču, ki se je odprl že maja lansko leto, imamo tako v tem trenutku na ozemlju Bosne in Hercegovine delujoče 4 Tuš centre.

Aleksander Svetelšek, generalni direktor Skupine Tuš, je ob otvoritvi povedal: »Letošnji cikel investicij v Bosni in Hercegovini pomeni le prvi korak k uresničenju cilja, da Skupina Tuš postane prava mednarodna trgovska veriga. Naslednja faza je intenziven prodor na kar tri tuje trge, saj bomo gradili in odpirali Tuševe trgovine v Srbiji, Makedoniji ter Bosni in Hercegovini. Prve otvoritve načrtujemo že v prvih mesecih prihodnjega leta. Na vseh treh trgih smo že lastniki preko 50 zemljišč, intenzivno pa pridobivamo še nova. Z obsežnim projektom širitve bomo v naslednjih 5-ih letih zagotovili stabilno rast Skupine Tuš, ki je bila kar 8 let najhitreje rastoče podjetje v Sloveniji in je tudi letos v prvih 10 mesecih poslovanja zabeležila 16-odstotno rast.«

V Srbiji nameravamo tako dolgoročno zgraditi kar 100 trgovskih objektov. Na tem ozemlju smo lastniki 30-ih zemljišč, v planu nakupa pa jih imamo še 20. Trenutno gradimo kar 6 objektov in sicer v Beogradu, Somborju, Subotici, Novem Sadu, Sremski Mitrovici in Jagodini, kjer bodo v kratkem zrasli najsodobnejši Tuševi supermarketi.

Na makedonskem tržišču sta v fazi izgradnje dva objekta in sicer v Štipu in Kumanovem, kjer bosta stala trgovska centra s supermarketom Tuš in najemniki. V kratkem pa se bo začela gradnja še na 5-ih lokacijah, kjer izvajamo ključne priprave na začetek investicije. Tako bodo tudi v Skopju, Strugi, Strumici, Gevgeliji in Bitoli zrasli trgovski centri s supermarketom Tuš in najemniškimi lokali.

Številne aktivnosti pa se odvijajo tudi v Bosni in Hercegovini, kjer na lokaciji v Sarajevu gradimo poslovno upravo ter nov Tušev supermarket, v Doboju in Srebreniku pa trgovski center. Priprave pa že potekajo tudi na lokacijah v Mostarju, Prnjavoru, Ugljeviku ter Sanskem Mostu, kjer bodo stali Tuševi supermarketi.

Na vseh treh trgih bomo zgradili tudi Planete Tuš, ki so se na domačem tržišču že dokazali s konceptom ‘vse na enem mestu’. Edinstveno kombinacijo nakupovanja, zabave, rekreacije, kulinaričnih užitkov, druženja in preživljanja prostega časa bodo srbskim kupcem predstavili v Beogradu, Novem Sadu, Nišu in Kragujevcu, bosanskim v Sarajevu in Banja Luki, makedonskim pa v Skopju.

Na trge Srbije, Makedonije ter Bosne in Hercegovine vstopamo z resnim namenom, da postanemo na vseh treh območjih pomemben igralec v trgovinski dejavnosti, in z zavedanjem, da gre za zahtevne trge. To se je izkazalo že pri zapletenosti postopkov vstopanja na te trge, zaradi katere je časovnica aktivnosti daljša od načrtovane. Kljub temu bomo v naslednjem letu vstopili na vse tri tuje trge hkrati, svoje dejavnosti pa smo razporedili po celotnem ozemlju posameznih držav, tudi v Bosni in Hercegovini, kjer smo prisotna v vseh treh entitetah. Ocenjena skupna vrednost investicije prodora na vse tri tuje trge v letu 2008 znaša 80 milijonov evrov, z njo pa bodo v treh omenjenih državah odprli več kot 500 novih delovnih mest, v skupno več kot 20 poslovalnicah.

< Nazaj

Ostale novice