Odprli nov trgovinski center v Brčkem, BiH

Včeraj smo v Brčkem v Bosni in Hercegovini odprli nov trgovski center, že tretji po vrsti, ki smo ga v Tušu predali v uporabo v tem letu.

Odprli nov trgovinski center v Brčkem, BiH Včeraj smo v Brčkem v Bosni in Hercegovini odprli nov trgovski center, že tretji po vrsti, ki smo ga v Tušu predali v uporabo v tem letu. S tem smo zaključili letošnji cikel investicij v Bosni in Hercegovini, kjer v tem trenutku obratujejo 4 trgovski centri. Intenziven prodor na tuje trge pa bomo nadaljevali tudi v prihodnjem letu, saj se na trgih Srbije, Makedonije ter Bosne in Hercegovine gradi že 10 novih objektov, v pripravi je še 11 dodatnih investicij, vzporedno s tem pa potekajo tudi nakupi zemljišč za prihodnje projekte.

V nov trgovski center v Brčkem s skupno površino 4.200 m2 smo vložili kar 5 milijonov evrov. V njem se nahajajo najsodobnejši Tušev supermarket, v katerem smo na novo zaposlili 44 ljudi, ter sedem trgovskih in gostinskih lokalov. S tem smo zaključili letošnji cikel investicij v Bosni in Hercegovini, v sklopu katerega so pričeli delovati trije trgovski centri in sicer v Tuzli, Bijeljini ter v Brčkem. Skupaj s centrom v Bihaču, ki se je odprl že maja lansko leto, imamo tako v tem trenutku na ozemlju Bosne in Hercegovine delujoče 4 Tuš centre.

Aleksander Svetelšek, generalni direktor Skupine Tuš, je ob otvoritvi povedal: »Letošnji cikel investicij v Bosni in Hercegovini pomeni le prvi korak k uresničenju cilja, da Skupina Tuš postane prava mednarodna trgovska veriga. Naslednja faza je intenziven prodor na kar tri tuje trge, saj bomo gradili in odpirali Tuševe trgovine v Srbiji, Makedoniji ter Bosni in Hercegovini. Prve otvoritve načrtujemo že v prvih mesecih prihodnjega leta. Na vseh treh trgih smo že lastniki preko 50 zemljišč, intenzivno pa pridobivamo še nova. Z obsežnim projektom širitve bomo v naslednjih 5-ih letih zagotovili stabilno rast Skupine Tuš, ki je bila kar 8 let najhitreje rastoče podjetje v Sloveniji in je tudi letos v prvih 10 mesecih poslovanja zabeležila 16-odstotno rast.«

V Srbiji nameravamo tako dolgoročno zgraditi kar 100 trgovskih objektov. Na tem ozemlju smo lastniki 30-ih zemljišč, v planu nakupa pa jih imamo še 20. Trenutno gradimo kar 6 objektov in sicer v Beogradu, Somborju, Subotici, Novem Sadu, Sremski Mitrovici in Jagodini, kjer bodo v kratkem zrasli najsodobnejši Tuševi supermarketi.

Na makedonskem tržišču sta v fazi izgradnje dva objekta in sicer v Štipu in Kumanovem, kjer bosta stala trgovska centra s supermarketom Tuš in najemniki. V kratkem pa se bo začela gradnja še na 5-ih lokacijah, kjer izvajamo ključne priprave na začetek investicije. Tako bodo tudi v Skopju, Strugi, Strumici, Gevgeliji in Bitoli zrasli trgovski centri s supermarketom Tuš in najemniškimi lokali.

Številne aktivnosti pa se odvijajo tudi v Bosni in Hercegovini, kjer na lokaciji v Sarajevu gradimo poslovno upravo ter nov Tušev supermarket, v Doboju in Srebreniku pa trgovski center. Priprave pa že potekajo tudi na lokacijah v Mostarju, Prnjavoru, Ugljeviku ter Sanskem Mostu, kjer bodo stali Tuševi supermarketi.

Na vseh treh trgih bomo zgradili tudi Planete Tuš, ki so se na domačem tržišču že dokazali s konceptom ‘vse na enem mestu’. Edinstveno kombinacijo nakupovanja, zabave, rekreacije, kulinaričnih užitkov, druženja in preživljanja prostega časa bodo srbskim kupcem predstavili v Beogradu, Novem Sadu, Nišu in Kragujevcu, bosanskim v Sarajevu in Banja Luki, makedonskim pa v Skopju.

Na trge Srbije, Makedonije ter Bosne in Hercegovine vstopamo z resnim namenom, da postanemo na vseh treh območjih pomemben igralec v trgovinski dejavnosti, in z zavedanjem, da gre za zahtevne trge. To se je izkazalo že pri zapletenosti postopkov vstopanja na te trge, zaradi katere je časovnica aktivnosti daljša od načrtovane. Kljub temu bomo v naslednjem letu vstopili na vse tri tuje trge hkrati, svoje dejavnosti pa smo razporedili po celotnem ozemlju posameznih držav, tudi v Bosni in Hercegovini, kjer smo prisotna v vseh treh entitetah. Ocenjena skupna vrednost investicije prodora na vse tri tuje trge v letu 2008 znaša 80 milijonov evrov, z njo pa bodo v treh omenjenih državah odprli več kot 500 novih delovnih mest, v skupno več kot 20 poslovalnicah.

< Nazaj

Ostale novice

  • 17

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več