Odpleši svoje sanje v 3D ekskluzivno le v Planetih Tuš

Hip-hop pravljica Odpleši svoje sanje je svetovno občinstvo prvič prevzela poleti 2006. Tretji film, ki je na svetovna filmska platna prišel avgusta 2010, Odpleši svoje sanje v 3D, postavlja nova merila, saj je to prva 3D plesna drama.

Režiser in nekdanji plesalec Jon M. Chu, ki je režijski krst doživel z uspešnico Odpleši svoje sanje: Na ulici, se vrača, z njim pa četica nadarjenih igralcev in plesalcev, med njimi Adam G. Sevani, Alyson Stoner ter novinca Rick Malambri in Sharni Vinson. Film bo na ogled od 23. septembra ekskluzivno v Sloveniji le v Planetih Tuš.

Trdno povezana skupina plesalcev, med katerimi sta tudi Luke (Rick Malambri) in Natalie (Sharni Vinson), se poveže z novim študentom na newyorški univerzi Moosom in se znajde v tekmi proti najboljšim plesalcem hip-hopa na svetu. Ustvarjalci so si pri oživljanju nove zgodbe pomagali z dvema znanima obrazoma; prvi je študent in nadarjen ulični plesalec Moose, ki ga je v filmu Odpleši svoje sanje: Na ulici upodobil takrat 15-letni novinec Sevani. Drugi lik je Camille, ki ga je v prvem filmu Odpleši svoje sanje igrala takrat 12-letna Stonerjeva. Za par je bil to logičen napredek: najboljša prijatelja, ki se odpravita na newyorški kolidž in pri tem odkrivata neverjetno prizorišče newyorškega plesnega podzemlja.

Sporočilo filma ostaja tudi v tretjem delu enako: Če verjameš vase, lahko uresničiš svoje sanje. Ustvarjalci so se zavedali, da bodo morali dati vse od sebe, da presežejo prva dva filma v franšizi. »Odpleši svoje sanje: Na ulici je bil prava pravljica, zato sem si naslednje poglavje zamislil kot na glavo postavljeno pravljico,« pravi režiser Chu. »Tretji film ima tudi negativne like, ki so se iz teme prišli igrat na igrišče, kjer je dovoljeno vse.« Plesne točke so koreografirali posebej za 3D. Plesalci vam zato skačejo v naročje in se vrtijo naravnost proti vam.

V Odpleši svoje sanje v 3D se zgodba iz znanega okolja elitne akademije umetnosti v Baltimoru preseli v nori čudežni svet New Yorka, pri tem pa ohranja preverjeno formulo sodobne ulične koreografije in izvirne zgodbe. Film ohranja romanco, značilno za prva dva dela, a vzame ples iz zaprtega prostora in ga povede v svet. Chu v neomajnem navdušenju, da prikaže smetano sodobnega in izvirnega plesa ni priznaval ovir in predstavlja vse od tapa do čutnega tanga ali adrenalina polnega uličnega spopada. Vsakega od njih pa spremlja odlična stilsko in žanrsko raznolika glasba.

V Odpleši svoje sanje: Na ulici je Chu uvedel plesno bitko, v kateri se ekipi v Baltimoru spopadeta za spoštovanje in pravico do samohvale. V tretjem filmu se vrača h konceptu, le da so se sodelujoče ekipe razvile v »hiše« – v večja moštva z raznolikimi plesalci. Pravila so ista, a tveganje je večje, saj se za naslov svetovnega prvaka in denarno nagrado potegujejo plesalci z vsega sveta.

Producenti filma so Adam Shankman in Jennifer Gibgot (frašiza Odpleši svoje sanje, Hairspray) ter Patrick Wachsberger in Erik Feig (Mr. & Mrs. Smith, The Twilight Saga). Izvršni producenti so David Nicksay (Odpleši svoje sanje: Na ulici), Bob Hayward in Meredith Milton. Scenarij sta na podlagi likov, ki jih je ustvaril Duane Adler, spisali Amy Andelson in Emily Meyer.