Odnosov s potrošniki bi se lahko učili tudi pri sosedih

Skupina Tuš si želi vlado, kot je hrvaška

“Sistematično in odgovorno brzdanje cen, kot se ga je lotila hrvaška vlada, bi lahko bil vzorec za Slovenijo,” je včerajšnje srečanje podpredsednika vlade Republike Hrvaške Damirja Polančeca s predstavniki vodilnih živilskopredelovalnih podjetij oziroma proizvajalcev v sosednji državi danes komentiral generalni direktor Skupine Tuš Aleksander Svetelšek. “Ker je zaključek tega srečanja bil dogovor, da se cene kruha ne bodo zvišale do naslednje žetve, cene energije pa ne do konca leta, je hrvaška vlada znala pokazati, da ima izostren občutek za svoje državljane in da zna upravljati s socialno najbolj občutljivimi vprašanji,” je poudaril Aleksander Svetelšek in dodal, da je zaradi tega lahko vzor vsem ostalim.

Na ta način je prvi mož ene od treh največjih trgovskih verig v Sloveniji ponovno poudaril, da so vzroki za zadnje podražitve hrane pri proizvajalcih. “Čeprav z neznansko lahkotnostjo obtoževanja slovenska vlada s prstom kaže na trgovce kot krivce za podražitve, so tako vzroki zanje kakor posledično tudi za inflacijo v povsem drugih izvorih. Medtem ko so se Hrvati lotili obvladovanja podražitev na pravih mestih, pa je slovenski predsednik vlade slovenskim trgovcem danes začel groziti z inšpekcijskimi pregledi našega poslovanja. To seveda ni nič novega, saj smo pod poostrenimi inšpekcijskimi pregledi že tako ali tako permanentno. Poslujemo zakonito in pregledno, zato me toliko bolj preseneča poskus inkriminiranja trgovske storitve, ki je v Sloveniji konkurenčno najbolj razvita in ki je tudi eden od največjih zaposlovalcev ter davčnih donatorjev,” je dodal Aleksander Svetelšek, generalni direktor Skupine Tuš.

Ker so na Hrvaškem ministri napovedali nadaljevanje brzdanja cen z neposrednimi pogovori s posameznimi gospodarskimi panogami, ki proizvajajo potrošne dobrine, tudi v prihodnosti, in hkrati dali obljubo, da se cene ne bodo povečevale, je to lahko vzor brzdanja cen in inflacije. “Kakršenkoli izgovor, da gre pri tem za nedopustno vključevanje vlade v gospodarstvo, je brezpredmeten tudi z vidika evropske regulative. Nedopustno je, da se vlada spreneveda in si zakriva oči pred pravimi vzroki podražitev ter da tega ne pove jasno in odkrito svojim državljanom,” še dodaja Aleksander Svetelšek.

< Nazaj

Ostale novice

  • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

  • 15

    V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več

  • 11

    V Tušu smo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja v Petrovčah odprli nov market. Prebivalcem v Savinjski dolini je zdaj čisto blizu doma na voljo market za priročne, vsakodnevne nakupe, kjer najdejo vse za dom in gospodinjstvo.