Odločen ´ne´ dvigu cen dobaviteljev

V družbi Engrotuš smo odločno zavrnili zahtevo dobaviteljev po dvigu cen živilskih izdelkov.

V družbi Engrotuš smo odločno zavrnili zahtevo dobaviteljev po dvigu cen živilskih izdelkov. Že pred časom smo se namreč zavezali, da sami cen izdelkov na svojih policah ne bomo dvigovali, hkrati pa ne bomo dopustili neupravičenega dvigovanja cen s strani dobaviteljev.

V zadnjih treh mesecih tako nismo potrdili podražitve več kot 700 izdelkom različnih blagovnih skupin – moka, kruh, pecivo, mlevski izdelki, mlinci, testenine, drobtine. Zaradi neupravičenosti dviga cen pa smo zavrnili nove cenike kar sedmim svojim dobaviteljem: Klasju, Koroškim pekarnam, Mlinotestu, Pekarni Boč, Pekarni Srček, Ptujskim pekarnam, Žitu. Ti namreč niso znali pojasniti razloga za dvig cen, kljub temu da na primer ceni pšenice in nafte na svetovnem trgu v zadnjem obdobju padata.

Zaradi zavrnitve novih cenikov je verjetno, da bodo določeni izdelki na policah naših trgovin desortirani. Vendar pa obljubljamo, da bomo svojim kupcem kljub temu zagotavljali druge primerljive izdelke.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.