Odločen ´ne´ dvigu cen dobaviteljev

V družbi Engrotuš smo odločno zavrnili zahtevo dobaviteljev po dvigu cen živilskih izdelkov. Že pred časom smo se namreč zavezali, da sami cen izdelkov na svojih policah ne bomo dvigovali, hkrati pa ne bomo dopustili neupravičenega dvigovanja cen s strani dobaviteljev.

V zadnjih treh mesecih tako nismo potrdili podražitve več kot 700 izdelkom različnih blagovnih skupin – moka, kruh, pecivo, mlevski izdelki, mlinci, testenine, drobtine. Zaradi neupravičenosti dviga cen pa smo zavrnili nove cenike kar sedmim svojim dobaviteljem: Klasju, Koroškim pekarnam, Mlinotestu, Pekarni Boč, Pekarni Srček, Ptujskim pekarnam, Žitu. Ti namreč niso znali pojasniti razloga za dvig cen, kljub temu da na primer ceni pšenice in nafte na svetovnem trgu v zadnjem obdobju padata.

Zaradi zavrnitve novih cenikov je verjetno, da bodo določeni izdelki na policah naših trgovin desortirani. Vendar pa obljubljamo, da bomo svojim kupcem kljub temu zagotavljali druge primerljive izdelke.