Obdarili otroški oddelek knjižnice Ksaverja Meška

Danes smo Knjižnici Ksaverja Meška iz Slovenj Gradca podarili dva kompleta računalniške opreme.

Danes smo Knjižnici Ksaverja Meška iz Slovenj Gradca podarili dva kompleta računalniške opreme. Knjižnica je bila zaradi kakovostnega programa za vzpodbujanje računalniškega izobraževanja, širjenje bralne kulture in kreativno preživljanje prostega časa najmlajših, ki ga bo izvajala preko celega leta, izbrana na javnem razpisu Tuševi bistri kotički.

Ob otvoritvi Tuševih bistrih kotičkov je Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe, povedal: ˝Naložba v znanje je najboljši kapital, ki ga v družbi Engrotuš lahko damo našim najmlajšim, in veseli nas, da s projektom ´Tuševi bistri kotički´ pomagamo otrokom iz cele Slovenije. Dati najmlajšim možnost za pridobivanje informacij in jih s tem vzpodbuditi k odkrivanju novih in razvijanju sebi lastnih zanimanj ter pri njih vzpodbuditi ljubezen do knjig, branja in lepote jezika je cilj te akcije in zato upam, da bodo najmlajši kar se da izkoristili podarjeno opremo in z njeno pomočjo nadgradili svoja znanja, interese in hobije.˝

V Tuševem bistrem kotičku se bodo otroci pod strokovnim vodstvom knjižničarjev seznanjali s poučnimi igricami, kot so Spoznajmo človeško telo in Matematika za bistre glavice. S projektom Knjižni moljček na obisku želijo v knjižnici pri mladih bralcih utrditi bralne navade in vzbuditi zanimanje za kvalitetno leposlovje. Moljček bo namreč nagrada za pridno obiskovanje knjižnice in redno sodelovanje in ustvarjanje v različnih aktivnostih, ki bodo potekale v »Tuševem bistrem kotičku«.

Vsako sredo popoldne bodo najmlajši obiskovalci knjižnice poslušali pravljice in likovno ustvarjali.

V Tuševem bistrem kotičku se bodo skupaj s knjižničarko dvakrat na mesec srečevali tudi vsi tisti mladi ljubitelji knjig, ki želijo predstaviti svoje literarne izdelke, se radi zabavajo ob začaranih zgodbicah in nasmejanih anekdotah ter jih druži pogovor o knjigi. V likovnih delavnicah pa bodo otroci skupaj z znanimi slovenskimi ilustratorji in študenti likovne pedagogike s pomočjo različnih likovnih tehnik iz že znanih pravljic ustvarjali nove. Za mlade in malo starejše pa bodo v knjižnici vsak mesec pripravili tudi uganko meseca.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš
tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka: SUŠENI DATELJNI S KOŠČICO, 200g uporabno najmanj do: 31.12.2023 LOT:HA310/43 zaradi možne prisotnosti tujka v živilu. Kupci lahko izdelek vrnete, na mesto nakupa in povrnili vam bomo kupnino.

  • 52

    Tudi letos bomo skupaj s partnerji v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh 500 otrokom omogočili brezplačno enotedensko letovanje v Zdravilišču RKS Debeli rtič. V 21 letih bomo tako s počitnicami na morju razveselili že nekaj več kot 10.500 otrok. Za njihovo dobro počutje in razvedrilo skrbijo vzgojitelji, ki jih spremljajo … Več

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka PECIVO QUADRONE VARIEGATO (EAN: 8015854142501, uporabno najmanj do 21. 9. 2023, 02. 11. 2023, 23. 11. 2023,) zaradi kemične neskladnosti – prisotnosti nedovoljenega pesticida. Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa in povrnili vam bomo kupnino.