Ob tednu otroka v Planetu Tuš Novo Mesto pestro dogajanje

Novo mesto, 4. oktober – Ob tednu otroka bodo v Planetu Tuš Novo mesto potekali številni dogodki, delavnice in kino predstave. Na filmska platna Planeta Tuš prihaja to sredo s premiero romantična komedija Zamenjava z Jennifer Aniston v glavni vlogi, film, ki je v Sloveniji na ogled le v kinematografih Tuš. Na prvem mestu lestvice najbolj gledanih filmov pa že drugi vikend ostaja plesni romantični film Odpleši svoje sanje v 3D.

Ob tednu otroka se v Planetu Tuš Novo mesto obeta zanimivo dogajanje za najmlajše. Od četrtka, 7., do nedelje, 10. oktobra, si lahko v kinematografih Tuš ogledate sinhronizirani animirani družinski film Trije razbojniki le za ceno 4 EUR. Ob nakupu vstopnice za ogled risanke pa prejmejo gledalci DVD. V Tuševi Oslariji bodo otroci v soboto ob 10. uri ustvarjali v kreativnih delavnicah. V petek ob 17. uri pa si lahko ogledajo predstavo Lizika in vila Tabletka. Glasbena predstava je zgodbica o ošpicah, srebrnih čarobnih plesnih čeveljčkih, o vili, ki pokuka iz omare, in čarovnijah, ki veljajo samo za pridne otroke. V soboto ob 9.30 uri pa bo v dvorani številka 5 na ogled predstava Kako je lev Leon spet postal kralj živali. Z oktobrom pa se v Planetu Tuš Novo mesto nadaljuje tudi pestro jesensko dogajanje za najmlajše. Ustvarjalne delavnice bodo vse do konca oktobra v Novem mestu potekale vsako soboto od 10. do 12. ure.

Romantična komedija Zamenjava, ki bo v Sloveniji na ogled le v kinematografih Planetov Tuš, v Novem mestu pa si jo lahko ogledate že na premieri v sredo, 6. oktobra, je film o Kassie, igra jo Jennifer Aniston, ki je pri svojih štiridesetih in še nekaj samska. Zgodba se zaplete, ko Wallyju, svojemu nevrotičemu, najboljšemu prijatelju naznani, da hoče otroka. Dejstvo, da nima moža ali fanta, je pri tem ne bo ustavilo. Zamenjava za katero poskrbi Wally pa vsem spremeni življenja.

Filmske uspešnice so ta vikend v kinematografe Planetov Tuš privabile 12.620 ljubiteljev filma. Prvo mesto je s 4.133 gledalci osvojil plesni romantični film Odpleši svoje sanje v 3D, ki je v Sloveniji na ogled le v kinematografih Planetov Tuš. Na drugo mesto se je uvrstila romantična drama Jej, moli, ljubi s 3.306 gledalci. Komedija Butec na večerji je zasedla tretje mesto lestvice, ogledalo pa si jo je 1.274 gledalcev. Peterico zaključujeta fantazijska akcijska komedija Čarovnikov vajenec in animirana domišljijska pustolovščina Legenda sovjega kraljestva 3D.

Dodatne informacije: Anja Marjetič, odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš.
Tel. 059 73 3000, fax. 059 73 3045, e-mail: anja.marjetic@tus.si, www.planet-tus.si in www.tus.si