Novih 500 otroških nasmehov

Z dobrodelnim projektom Pričarajmo nasmeh smo letos ponovno polepšali poletne počitnice 500 otrokom iz različnih koncev Slovenije. Na Debelem rtiču bodo otroci spoznavali nove prijatelje, uživali v kopanju in družabnih igrah, se ukvarjali s športom in izražali svojo kreativnost. Prva skupina otrok, ki prav v teh dneh letuje tam, je pripravila pravi počitniški havajski dan, ki ga je s svojim nastopom popestril priljubljeni raper Nipke. V 17 letih projekta se bo številka pričaranih nasmehov ustavila pri 8.600, in to v letu, ko Tuš praznuje 30 let od odprtja prve trgovine.

V letu, ko Tuš praznuje 30 let podjetja, bomo na morje odpeljali novih 500 otrok, s čimer se bo številka nasmehov v 17 letih akcije povzpela na 8600 srečnih otrok

Dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije zagotavlja lepše in bolj kakovostne počitnice, na katerih mnogi prvič vidijo morje. »500 otrok, razdeljenih v 5 skupin, vsako leto v času šolskih počitnic letuje na Debelem rtiču med julijem in avgustom ter doživi nepozabne počitnice v krogu svojih vrstnikov iz vse Slovenije. Namen projekta, ki traja že od leta 2002, z aktivnostmi, angažiranjem in srčnostjo vseh sodelujočih doseže svoj pravi namen,« pojasnjujejo v Tušu, kjer so v 30 letih obstoja podjetja izpeljali že mnogo odmevnih dobrodelnih projektov. A prav Pričarajmo nasmeh je tisti, ki vsa leta ponuja enega najlepših zgledov pomoči tistim, ki jo potrebujejo v najobčutljivejšem življenjskem obdobju.

Otroke vsako leto na podlagi objektivnih meril izbere partner projekta Rdeči križ Slovenije, ki mu pomagajo centri za socialno delo, socialne službe na osnovnih šolah in območna združenja rdečega križa.

Na srečanju so se otroci iz prve skupine, v kateri je 146 udeležencev in prihajajo iz Prekmurja, Štajerske in Koroške, zabavali po »havajsko«. »Vsako leto se potrudimo, da otrokom pripravimo presenečenje in letos smo na tem čudovitem koščku slovenske obale pričarali zabavne počitnice. Otroci so se zabavali ob havajskih družabnih igrah, kot so limbo dance in vrtenje hula hop obročev, izdelovali so ogrlice in slikali velike slike, za konec pa so nam zaplesali plese, ki so se jih naučili s plesno učiteljico,« opisuje današnje posebno dogajanje vodja projekta Pričarajmo nasmeh v Tušu Anja Marjetič. Poskrbeli so tudi za posebno presenečenje: »Priljubljeni slovenski raper Nipke je bil zares prava popestritev, saj mnogi otroci njegovo glasbeno zvrst in pesmi naravnost obožujejo,« še dodaja Anja Marjetič.

Za otroke na Debelem rtiču vsako leto pripravijo pester program, kjer se v tednu njihovega bivanja zvrstijo ustvarjalne, športne, izobraževalne, kreativne in zabavne aktivnosti oz. delavnice. Tako jih čakajo igre na bazenu, izdelovanje razglednic, vodne in štafetne igre, turnir v kegljanju, plesna delavnica, izlet z ladjico v Koper, ob koncih dneva pa plesni, pevski in kino večeri. »Otroci so, glede na preteklo znanje, vključeni v plavalni tečaj, tako da uživajo v vodi in nadgrajujejo svoje plavalne veščine. Pridobljeno plavalno znanje se nam zdi ena od ključnih vsebin, v okviru letovanja, saj je naprimer v tokratni skupini kar tretjina neplavalcev,« dodajajo v Tušu. V nadaljevanju poletja se bodo na enotedenske počitnice odpravili še otroci iz ostalih slovenskih regij.