Nova investicija Tuš Holdinga na srbskem tržišču

V Tušu nadaljujemo z načrtovano intenzivno internacionalizacijo. Danes smo namreč v Jagodini odprli nov supermarket, že šesti na srbskem tržišču in skupaj sedemnajsti na trgih Srbije, Bosne in Hercegovine in Makedonija.

V Tušu nadaljujemo z načrtovano intenzivno internacionalizacijo. Danes smo namreč v Jagodini odprli nov supermarket, že šesti na srbskem tržišču in skupaj sedemnajsti na trgih Srbije, Bosne in Hercegovine in Makedonija. Do konca leta pa bodo sledile še tri otvoritve na tujih trgih, vse v Bosni in Hercegovini.

Vstop na srbsko tržišče smo v Tuš Holdingu pričeli letos spomladi, ko smo odprli 4 trgovske objekte – v Novem Sadu, Somborju, Beogradu in Subotici. V jesenskem ciklu otvoritev smo odprli še dva objekta, pretekli teden supermarket v Sremski Mitrovici in danes v Jagodini. Dolgoročno načrtujemo na srbskem trgu izgradnjo mreže kar 100 trgovskih objektov.

Naša najnovejša investicija je trgovski objekt, v katerem sta poleg supermarketa še banka in lekarna. Z otvoritvijo 4,2 milijone evrov vredne investicije smo na novo odprli kar 39 novih, stabilnih delovnih mest. Skupaj pa je v objektu dobilo zaposlitev več kot 50 oseb. Tudi tokrat smo otvoritev pospremili z dobrodelno gesto, donacijo pa smo predali Ginekološko porodniškemu oddelku splošne bolnice v Jagodini.

Letos smo na tržiščih BiH, Srbije in Makedonije skupaj odprli že enajst novih supermarketov, do konca leta pa bomo na tujih trgih realizirali še tri nove trgovske objekte. S tem bomo uspešno realizirali svoje širitvene cilje, za katere smo namenili več kot 60 milijonov evrov in leto zaključili s kar dvajsetimi trgovskimi objekti na tujih trgih.

V obstoječih poslovnih enotah v tujini trenutno zaposlujemo že več kot 770 ljudi, od tega 400 v BiH, 280 v Srbiji in več kot 90 v Makedoniji. Z novimi otvoritvami pa se bo skupno število zaposlenih na treh tujih trgih do konca leta povzpelo na več kot 800.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.