Nova investicija Tuš Holdinga na srbskem tržišču

V Tušu nadaljujemo z načrtovano intenzivno internacionalizacijo. Danes smo namreč v Jagodini odprli nov supermarket, že šesti na srbskem tržišču in skupaj sedemnajsti na trgih Srbije, Bosne in Hercegovine in Makedonija.

Nova investicija Tuš Holdinga na srbskem tržišču V Tušu nadaljujemo z načrtovano intenzivno internacionalizacijo. Danes smo namreč v Jagodini odprli nov supermarket, že šesti na srbskem tržišču in skupaj sedemnajsti na trgih Srbije, Bosne in Hercegovine in Makedonija. Do konca leta pa bodo sledile še tri otvoritve na tujih trgih, vse v Bosni in Hercegovini.

Vstop na srbsko tržišče smo v Tuš Holdingu pričeli letos spomladi, ko smo odprli 4 trgovske objekte – v Novem Sadu, Somborju, Beogradu in Subotici. V jesenskem ciklu otvoritev smo odprli še dva objekta, pretekli teden supermarket v Sremski Mitrovici in danes v Jagodini. Dolgoročno načrtujemo na srbskem trgu izgradnjo mreže kar 100 trgovskih objektov.

Naša najnovejša investicija je trgovski objekt, v katerem sta poleg supermarketa še banka in lekarna. Z otvoritvijo 4,2 milijone evrov vredne investicije smo na novo odprli kar 39 novih, stabilnih delovnih mest. Skupaj pa je v objektu dobilo zaposlitev več kot 50 oseb. Tudi tokrat smo otvoritev pospremili z dobrodelno gesto, donacijo pa smo predali Ginekološko porodniškemu oddelku splošne bolnice v Jagodini.

Letos smo na tržiščih BiH, Srbije in Makedonije skupaj odprli že enajst novih supermarketov, do konca leta pa bomo na tujih trgih realizirali še tri nove trgovske objekte. S tem bomo uspešno realizirali svoje širitvene cilje, za katere smo namenili več kot 60 milijonov evrov in leto zaključili s kar dvajsetimi trgovskimi objekti na tujih trgih.

V obstoječih poslovnih enotah v tujini trenutno zaposlujemo že več kot 770 ljudi, od tega 400 v BiH, 280 v Srbiji in več kot 90 v Makedoniji. Z novimi otvoritvami pa se bo skupno število zaposlenih na treh tujih trgih do konca leta povzpelo na več kot 800.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več