Nov direktor Tuš Holdinga s septembrom Matjaž Zadravec

Tuš Holding bo s septembrom dobil novega direktorja. Vodenje enega največjih slovenskih holdingov z več kot 4500 zaposlenimi bo prevzel ekonomist Matjaž Zadravec, ki ima bogate mednarodne izkušnje na vodstvenih pozicijah. Lastnik Mirko Tuš ostaja v upravi holdinga, tesno vpet v njegovo vodenje in strateški razvoj.

V Tuš Holding prihaja prvega septembra ekonomist Matjaž Zadravec. V svoji karieri je izkušnje nabiral na različnih vodstvenih pozicijah v Sloveniji in tujini ter si pridobil širok spekter izkušenj iz poslovanja, upravljanja, strateškega razvoja in prodaje v mednarodnih podjetjih, povezanih s trgovsko panogo. Nazadnje je opravljal funkcijo poslovnega direktorja podjetja Globtel.

V Tuš Holdingu so že nekaj časa usmerjeni v maksimizacijo sinergijskih učinkov, ki jih ponujajo podjetja v skupini in v večanje poslovnih deležev svojih dejavnosti na domačem in tujih trgih. Tako so postali vodilni kinooperater v državi, s svojimi drogerijami so na drugem mestu v branži in na tretjem mestu z bencinskimi servisi, Tušmobil velja za najhitreje rastočega mobilnega operaterja, trgovine Tuš pa so vodilna trgovska veriga slovenskega lastnika. Prav zaradi vzpodbudne rasti dejavnosti v okviru Tuš Holdinga bo okrepljeno vodstvo dodatno energijo posvetilo krepitvi Tuševih blagovnih znamk in razvoju dejavnosti na strateških trgih. Ob tem pa bodo nadaljevali s spajanjem sinergij, ki jih ponujajo njihova podjetja, in tako stopili še korak naprej v konkurenčnosti.

Krepitev upravljalske funkcije z Matjažem Zadravcem je v funkciji večanja moči in učinkovitosti upravljanja sistema. Tuš Holding je namreč s svojimi dejavnostmi prisoten na trgih Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije, združuje živilsko in neživilsko trgovino s ponudbo zabave (multikina, bowlingi, biljardi), gostinstva in energetike, v njegovem okviru deluje podjetje, specializirano za izgradnjo in upravljanje trgovskih objektov, še posebej za nizkoenergijske in okolju prijazne objekte, ter najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji.