Najvišja odličja za Tuševe gostince na 54. gostinsko turističnem zboru v Termah Olimje

Na 54. Gostinsko turističnem zboru, ki je potekal v Termah Olimje v Podčertku med 8. in 10. oktobrom, so Tuševi gostinci s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami ponovili lanske uspehe in posegli po najvišjih odličjih.

179Na 54. Gostinsko turističnem zboru, ki je potekal v Termah Olimje v Podčertku med 8. in 10. oktobrom, so Tuševi gostinci s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami ponovili lanske uspehe in posegli po najvišjih odličjih. Svoje bogato znanje, ki ga nadgrajujejo z nenehnim izobraževanjem in izpopolnjevanjem, so strogi ocenjevalni komisiji in stanovskim kolegom predstavile ekipe kavarne-slaščičarne De La Creme iz Celja, restavracije Planeta Tuš Maribor ter restavracije Tuš Kočevje.

Najprestižnejšo zlato medaljo je za svoje sladko omizje prejela ekipa Tuševe kavarne-slaščičarne De La Creme iz Celja. Vodja kavarne Brigita Keblič, pomočnica Darja Žnidar in mentor Gregor Krašek so prepričali s štirimi slastnimi restavracijskimi sladicami, ki so jih poimenovali ‘čokoladna razigranost’, ‘sanjsko doživetje’, ‘jesenski izziv’ in ‘oaza razkošja’. Podobo najboljšega omizja na letošnjem GTZ pa so zaokrožili še s petnadstropno poročno torto z nazivom ‘neskončno zaljubljena’. S tem uspehom so obranili lansko zlato medaljo in potrdili, da so na tem področju eni najboljših v Sloveniji.

Ena izmed najtežjih kategorij na zboru je bila priprava kulinaričnih izdelkov kategorije A. Tuševi gostinci so se zato nanjo še posebej pripravili. Sebastjan Simonič, vodja kuhinje restavracije Planeta Tuš Maribor, je pod mentorstvom Nine Čolnik, vodje omenjene restavracije, ustvaril mojstrovine, ki jih je poimenoval kmečka skuta v zvitku, morska alga s čilijem, prekajen tofu z algo nori, lososova simfonija ter polnjeni liči s holandsko omako. S prvovrstnimi okusi in odlično predstavitvijo si je zagotovil bronasto odličje.

Na lanskem zboru je ekipa restavracije Tuš Kočevje za svoje delo prejela le priznanje, zato so se na letošnjega odpravili še z večjim elanom in uspeh ni izostal. Silvana Tatarevič, vodja restavracije, je s svojo ekipo, v kateri sta bila srebrna Josipa Komljen in bronasti Peter Kolmanič, kraljevala v kuhanju divjačinske ragu juhe v kotličku pred publiko. Komisija pa je podelila priznanje tudi Brigiti Vindiš iz restavracije Planeta Tuš Maribor, ki ji je bronasto odličje v pripravi jedi po naročilu ušlo le za nekaj točk.

Kljub odličnim uspehom pa so oči Tuševih gostincev že uprte na 55. Gostinsko turistični zbor, ki bo naslednje leto v Moravskih toplicah. Tam nameravajo znova potrditi slogan Skupine Tuš in dokazati, da so tudi na segmentu gostinstva v Tušu vedno boljši.

< Nazaj

Ostale novice