Največja razstava dinozavrov v Sloveniji kmalu v Planetih Tuš

V Planetih Tuš se obeta največja razstava prazgodovinskih bitij, dinozavrov, v Sloveniji. Dvajset računalniško vodenih dinozavrov bo v naravni velikosti na ogled v Planetu Tuš Kranj in Celje od petka, 11., do torka, 22. februarja, ter v Planetih Tuš Koper in Maribor od četrtka, 24. Februarja, do nedelje, 13. marca.

V Planetih Tuš se obeta največja razstava prazgodovinskih bitij, dinozavrov, v Sloveniji. Dvajset računalniško vodenih dinozavrov bo v naravni velikosti na ogled v Planetu Tuš Kranj in Celje od petka, 11., do torka, 22. februarja, ter v Planetih Tuš Koper in Maribor od četrtka, 24. Februarja, do nedelje, 13. marca.

Dvajset dinozavrov bo Planete Tuš zavzelo v februarju in marcu, najdaljši med njimi meri 9 metrov, najstrašnejši pa je visok kar 5 metrov. Odlična izdelava in računalniško vodenje bo oživelo prizore iz filma Jurski park, podrobni opisi vsakega od izumrlih vretenčarjev pa bodo odgovorili na vprašanja malčkov, šolarjev in odraslih. Ste na primer vedeli, da samo lobanja tiranozavra tehta skoraj 300 kg in meri 1,5 m ter da je plenilec ugriznil s silo kar treh ton?

Na razstavi, ki je brezplačna, si bodo obiskovalci med drugim lahko ogledali kar dvajset dinozavrov, vretenčarjev, ki so na zemlji kraljevali več kot 100 milijonov let. Med drugim bodo na ogled tsintaosaurus, znan po svojem račjem kljunu, krvoločni tiranozaver ali skrajšano T-rex, spinosaurus s skoraj dva metra dolgimi bodicami, ki so mu prekrivale hrbet, mirni rastlinojedec pachycephalosaurus in eno največjih rastlinojedih bitij, kar jih je kdaj živelo na zemlji brachiosaurusa. Dogodek bo pospremila razstava fosilov iz zasebne zbirke Deana Šauperla, ki bo predstavila okamenele ostanke živali, kot so školjke, ramenonožci, polži, raki, morski ježki in korale, ki so bivale na področju današnje Slovenije in nekaterih bližnjih dežel v času, ko je območje zalivalo morje.

Parki dinozavrov so svetovna atrakcija, v naši bližini so na Hrvaškem, v Avstriji in Italiji. V Sloveniji pa bo tako dovršen prikaz teh izumrlih vretenčarjev na ogled v Planetih Tuš. V Planetu Tuš Kranj in Celje si jih lahko ogledate od petka, 11., do torka, 22. februarja, v Planetih Tuš Koper in Maribor pa od četrtka, 24. februarja, do nedelje, 13. Marca. Razstave bo spremljalo raznoliko spremljevalno dogajanje s plesom in ustvarjalnimi delavnicami za otroke ter številne akcije in tudi do 50% popusti v trgovinah in lokalih Planetov Tuš. V Tuš supermarketih pa dobite od 10. februarja do 13. marca pri vsakem nakupu nad 40 € čudežno jajce, iz katerega se izleže mali dinozaver.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več