Največja razstava dinozavrov v Sloveniji kmalu v Planetih Tuš

V Planetih Tuš se obeta največja razstava prazgodovinskih bitij, dinozavrov, v Sloveniji. Dvajset računalniško vodenih dinozavrov bo v naravni velikosti na ogled v Planetu Tuš Kranj in Celje od petka, 11., do torka, 22. februarja, ter v Planetih Tuš Koper in Maribor od četrtka, 24. Februarja, do nedelje, 13. marca.

V Planetih Tuš se obeta največja razstava prazgodovinskih bitij, dinozavrov, v Sloveniji. Dvajset računalniško vodenih dinozavrov bo v naravni velikosti na ogled v Planetu Tuš Kranj in Celje od petka, 11., do torka, 22. februarja, ter v Planetih Tuš Koper in Maribor od četrtka, 24. Februarja, do nedelje, 13. marca.

Dvajset dinozavrov bo Planete Tuš zavzelo v februarju in marcu, najdaljši med njimi meri 9 metrov, najstrašnejši pa je visok kar 5 metrov. Odlična izdelava in računalniško vodenje bo oživelo prizore iz filma Jurski park, podrobni opisi vsakega od izumrlih vretenčarjev pa bodo odgovorili na vprašanja malčkov, šolarjev in odraslih. Ste na primer vedeli, da samo lobanja tiranozavra tehta skoraj 300 kg in meri 1,5 m ter da je plenilec ugriznil s silo kar treh ton?

Na razstavi, ki je brezplačna, si bodo obiskovalci med drugim lahko ogledali kar dvajset dinozavrov, vretenčarjev, ki so na zemlji kraljevali več kot 100 milijonov let. Med drugim bodo na ogled tsintaosaurus, znan po svojem račjem kljunu, krvoločni tiranozaver ali skrajšano T-rex, spinosaurus s skoraj dva metra dolgimi bodicami, ki so mu prekrivale hrbet, mirni rastlinojedec pachycephalosaurus in eno največjih rastlinojedih bitij, kar jih je kdaj živelo na zemlji brachiosaurusa. Dogodek bo pospremila razstava fosilov iz zasebne zbirke Deana Šauperla, ki bo predstavila okamenele ostanke živali, kot so školjke, ramenonožci, polži, raki, morski ježki in korale, ki so bivale na področju današnje Slovenije in nekaterih bližnjih dežel v času, ko je območje zalivalo morje.

Parki dinozavrov so svetovna atrakcija, v naši bližini so na Hrvaškem, v Avstriji in Italiji. V Sloveniji pa bo tako dovršen prikaz teh izumrlih vretenčarjev na ogled v Planetih Tuš. V Planetu Tuš Kranj in Celje si jih lahko ogledate od petka, 11., do torka, 22. februarja, v Planetih Tuš Koper in Maribor pa od četrtka, 24. februarja, do nedelje, 13. Marca. Razstave bo spremljalo raznoliko spremljevalno dogajanje s plesom in ustvarjalnimi delavnicami za otroke ter številne akcije in tudi do 50% popusti v trgovinah in lokalih Planetov Tuš. V Tuš supermarketih pa dobite od 10. februarja do 13. marca pri vsakem nakupu nad 40 € čudežno jajce, iz katerega se izleže mali dinozaver.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.