Največja razstava dinozavrov v Sloveniji kmalu v Planetih Tuš

V Planetih Tuš se obeta največja razstava prazgodovinskih bitij, dinozavrov, v Sloveniji. Dvajset računalniško vodenih dinozavrov bo v naravni velikosti na ogled v Planetu Tuš Kranj in Celje od petka, 11., do torka, 22. februarja, ter v Planetih Tuš Koper in Maribor od četrtka, 24. Februarja, do nedelje, 13. marca.

V Planetih Tuš se obeta največja razstava prazgodovinskih bitij, dinozavrov, v Sloveniji. Dvajset računalniško vodenih dinozavrov bo v naravni velikosti na ogled v Planetu Tuš Kranj in Celje od petka, 11., do torka, 22. februarja, ter v Planetih Tuš Koper in Maribor od četrtka, 24. Februarja, do nedelje, 13. marca.

Dvajset dinozavrov bo Planete Tuš zavzelo v februarju in marcu, najdaljši med njimi meri 9 metrov, najstrašnejši pa je visok kar 5 metrov. Odlična izdelava in računalniško vodenje bo oživelo prizore iz filma Jurski park, podrobni opisi vsakega od izumrlih vretenčarjev pa bodo odgovorili na vprašanja malčkov, šolarjev in odraslih. Ste na primer vedeli, da samo lobanja tiranozavra tehta skoraj 300 kg in meri 1,5 m ter da je plenilec ugriznil s silo kar treh ton?

Na razstavi, ki je brezplačna, si bodo obiskovalci med drugim lahko ogledali kar dvajset dinozavrov, vretenčarjev, ki so na zemlji kraljevali več kot 100 milijonov let. Med drugim bodo na ogled tsintaosaurus, znan po svojem račjem kljunu, krvoločni tiranozaver ali skrajšano T-rex, spinosaurus s skoraj dva metra dolgimi bodicami, ki so mu prekrivale hrbet, mirni rastlinojedec pachycephalosaurus in eno največjih rastlinojedih bitij, kar jih je kdaj živelo na zemlji brachiosaurusa. Dogodek bo pospremila razstava fosilov iz zasebne zbirke Deana Šauperla, ki bo predstavila okamenele ostanke živali, kot so školjke, ramenonožci, polži, raki, morski ježki in korale, ki so bivale na področju današnje Slovenije in nekaterih bližnjih dežel v času, ko je območje zalivalo morje.

Parki dinozavrov so svetovna atrakcija, v naši bližini so na Hrvaškem, v Avstriji in Italiji. V Sloveniji pa bo tako dovršen prikaz teh izumrlih vretenčarjev na ogled v Planetih Tuš. V Planetu Tuš Kranj in Celje si jih lahko ogledate od petka, 11., do torka, 22. februarja, v Planetih Tuš Koper in Maribor pa od četrtka, 24. februarja, do nedelje, 13. Marca. Razstave bo spremljalo raznoliko spremljevalno dogajanje s plesom in ustvarjalnimi delavnicami za otroke ter številne akcije in tudi do 50% popusti v trgovinah in lokalih Planetov Tuš. V Tuš supermarketih pa dobite od 10. februarja do 13. marca pri vsakem nakupu nad 40 € čudežno jajce, iz katerega se izleže mali dinozaver.

< Nazaj

Ostale novice

  • 21

    V veleblagovnici Nama ljubljančane odslej navdušuje tudi vrhunska trgovina Tuš gourmet&delikatesa s skrbno izbranimi izdelki, kjer bodo kupcem med drugim na voljo izbrani lokalni izdelki socialne kmetije Korenika, Božičeve kmetije 1987, številnih slovenskih kmetov ter Hiše Marinič, unikatne čokolade čokoladnice Lucifer Chocolate, peciva in ostale slastne dobrote Keksarne Brodnjak. Kupci … Več

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelkov Hrenovke Wudy, maxipack, 1 kg, AIA-AGRICOLA ITALIAN (EAN: 8008110002275, rok trajanja 29. 9. 2022, 21. 10. 2022, 27. 10. 2022, 28. 10. 2022, 8. 11. 2022, 18. 11. 2022, 22. 11. 2022 in 24. 11. 2022) in Hrenovke Wudy, perutninske, vak. pak., 250 g … Več

  • Pri pregledu cen, ki so bile 19. septembra 2022 objavljene v primerjalniku cen osnovnih živil na spletni strani Naša super hrana, smo opazili več nepravilnosti, ki vplivajo na končni izračun košarice izdelkov za trgovine Tuš. Ob tem se v določenih primerih primerjajo cene neprimerljivih izdelkov, saj so izdelki lastnih blagovnih znamk … Več