Najbolj barviti tek leta tudi z dobrim namenom

24. junija bodo profesionalni športniki, rekreativni tekači ter vsi, ki si želijo gibanja skozi zabavo, prestolnico odeli v meglico magičnega barvnega prahu. Najbolj pisana športna prireditev leta pa prenaša tudi pomembno sporočilo – najvažnejše je živeti zdravo, skozi zabavo, in to tudi takrat, ko se na poti pojavijo ovire. To dokazuje projekt rekreativnih parakolesarjev – Zavrtimo Slovenijo, ki ga bodo ročni kolesarji »zagnali« tudi s pomočjo vseh udeležencev Tuševega teka barv.

Tušev tek barv k udeležbi vabi vse, ki verjamejo v slogan »živi zdravo skozi zabavo« – ne glede na starost ali fizično pripravljenost. Najbarvitejšem dogodku letošnjega leta se bodo tako pridružili tudi rekreativni ročni kolesarji in pisano druščino opozorili na projekt Zavrtimo Slovenijo, ki bo avgusta povezal parakolesarije po vsej Sloveniji. Z udeležbo na Teku barv bodo ročni kolesarji tako okrepili sporočilo o pomenu športnega udejstvovanja in skrbi za zdrav življenjski slog – tudi takrat, ko nas življenje postavi pred ovire, kot je invalidnost.

Pri promociji rekreacije med gibalno oviranimi iz kluba Tuš-Bauerfeind in članom Zveze paraplegikov priskočili na pomoč tudi organizatorji Teka barv. Del sredstev bo namreč namenjen za nakup ročnega kolesa, ki bo na voljo za izposojo v Inštitutu RS za rehabilitacijo Soča. Poleg tega bodo pobudniki akcije Zavrtimo Slovenijo poskrbeli za organizacijo športnih motivacijskih kampov za mlade invalide, ki jim bodo omogočali kakovostne začetke aktivnega športnega življenja.

»V Sloveniji je skoraj 200.000 invalidov, med katerimi se jih le nekaj odstotkov ukvarja z športom. Prepričani smo, da lahko s pravo spodbudo in predstavitvijo življenjskih zgodb športnikov invalidov dosežemo preboj. Gibamo lahko vsi, pri tem pa se lahko še kako zabavamo! Pridružite se nam na Tuševem teku barv in nas podprite!« je povedal Žiga Breznik, eden izmed pobudnikov akcije Zavrtimo Slovenijo. http://www.zavrtimoslovenijo.si/