Nadaljujemo z investicijami v tujini

Z današnjo otvoritvijo Tuševega supermarketa v Sanskem mostu, Bosna in Hercegovina, se nadaljuje naša intenzivna širitev v tujini.

Nadaljujemo z investicijami v tujini Z današnjo otvoritvijo Tuševega supermarketa v Sanskem mostu, Bosna in Hercegovina, se nadaljuje naša intenzivna širitev v tujini. V letošnjem letu smo odprli že trinajst trgovskih objektov v tujini, investicijsko aktivni pa smo tudi na domačem tržišču, saj smo pred dobrim mesecem zaključili tudi s svojo največjo letošnjo investicijo na domačem trgu, kar 32 mio evrov vrednim zabaviščno trgovskim kompleksom Planeta Tuš v Kranju.

Naša najnovejša investicija je moderen trgovski objekt s 1600 m2 površine v Sanskem mostu, v katerem je zaposlitev dobilo kar 33 zaposlenih. V skoraj 2,5 mio evrov vrednem objektu je smo enajst sodelavcev prezaposlili iz njihove stare trgovine, 22 delovnih mest pa smo odpri na novo.

Na bosansko-hercegovski trg smo prvič stopili leta 2006, ko smo v Bihaću odprli svoj prvi trgovski center. Od takrat smo svojo prisotnost v Bosni in Hercegovini še okrepili s supermarketi v Bijeljini, Cazinu, Tuzli, Brčkem v letu 2007. V letošnjem letu pa smo odprli supermarkete v Mostarju, Sarajevu, Prnjavorju, Ugljeviku in danes v Sanskem mostu.

Za širitev prodajne mreže na trge BiH, Srbije, Makedonije in Slovenije smo samo v letošnjem letu namenili skupaj več kot 100 milijonov evrov. Poleg realiziranih investicij na BiH trgu pa smo letos s šestimi trgovinami vstopil na srbski in z dvema na makedonski trg. Tako smo na tržiščih BiH, Srbije in Makedonije odprli že trinajst novih supermarketov, v roku meseca dni pa bomo na tujih trgih realizirali skupaj še štiri objekte. S tem bomo uspešno realizirali svoje širitvene cilje, ki smo jih napovedali pred slabim letom dni.

V obstoječih poslovnih enotah v tujini trenutno zaposlujemo že več kot 700 sodelavcev, v kolektivu Tuš Holdinga pa je tako danes zaposlenih že več kot 4.500 Tuševcev in Tuševk.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več