Nadaljujemo z investicijami v tujini

Z današnjo otvoritvijo Tuševega supermarketa v Sanskem mostu, Bosna in Hercegovina, se nadaljuje naša intenzivna širitev v tujini.

Nadaljujemo z investicijami v tujini Z današnjo otvoritvijo Tuševega supermarketa v Sanskem mostu, Bosna in Hercegovina, se nadaljuje naša intenzivna širitev v tujini. V letošnjem letu smo odprli že trinajst trgovskih objektov v tujini, investicijsko aktivni pa smo tudi na domačem tržišču, saj smo pred dobrim mesecem zaključili tudi s svojo največjo letošnjo investicijo na domačem trgu, kar 32 mio evrov vrednim zabaviščno trgovskim kompleksom Planeta Tuš v Kranju.

Naša najnovejša investicija je moderen trgovski objekt s 1600 m2 površine v Sanskem mostu, v katerem je zaposlitev dobilo kar 33 zaposlenih. V skoraj 2,5 mio evrov vrednem objektu je smo enajst sodelavcev prezaposlili iz njihove stare trgovine, 22 delovnih mest pa smo odpri na novo.

Na bosansko-hercegovski trg smo prvič stopili leta 2006, ko smo v Bihaću odprli svoj prvi trgovski center. Od takrat smo svojo prisotnost v Bosni in Hercegovini še okrepili s supermarketi v Bijeljini, Cazinu, Tuzli, Brčkem v letu 2007. V letošnjem letu pa smo odprli supermarkete v Mostarju, Sarajevu, Prnjavorju, Ugljeviku in danes v Sanskem mostu.

Za širitev prodajne mreže na trge BiH, Srbije, Makedonije in Slovenije smo samo v letošnjem letu namenili skupaj več kot 100 milijonov evrov. Poleg realiziranih investicij na BiH trgu pa smo letos s šestimi trgovinami vstopil na srbski in z dvema na makedonski trg. Tako smo na tržiščih BiH, Srbije in Makedonije odprli že trinajst novih supermarketov, v roku meseca dni pa bomo na tujih trgih realizirali skupaj še štiri objekte. S tem bomo uspešno realizirali svoje širitvene cilje, ki smo jih napovedali pred slabim letom dni.

V obstoječih poslovnih enotah v tujini trenutno zaposlujemo že več kot 700 sodelavcev, v kolektivu Tuš Holdinga pa je tako danes zaposlenih že več kot 4.500 Tuševcev in Tuševk.

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več