Nadaljujemo z investicijami v tujini

Z današnjo otvoritvijo Tuševega supermarketa v Sanskem mostu, Bosna in Hercegovina, se nadaljuje naša intenzivna širitev v tujini.

Z današnjo otvoritvijo Tuševega supermarketa v Sanskem mostu, Bosna in Hercegovina, se nadaljuje naša intenzivna širitev v tujini. V letošnjem letu smo odprli že trinajst trgovskih objektov v tujini, investicijsko aktivni pa smo tudi na domačem tržišču, saj smo pred dobrim mesecem zaključili tudi s svojo največjo letošnjo investicijo na domačem trgu, kar 32 mio evrov vrednim zabaviščno trgovskim kompleksom Planeta Tuš v Kranju.

Naša najnovejša investicija je moderen trgovski objekt s 1600 m2 površine v Sanskem mostu, v katerem je zaposlitev dobilo kar 33 zaposlenih. V skoraj 2,5 mio evrov vrednem objektu je smo enajst sodelavcev prezaposlili iz njihove stare trgovine, 22 delovnih mest pa smo odpri na novo.

Na bosansko-hercegovski trg smo prvič stopili leta 2006, ko smo v Bihaću odprli svoj prvi trgovski center. Od takrat smo svojo prisotnost v Bosni in Hercegovini še okrepili s supermarketi v Bijeljini, Cazinu, Tuzli, Brčkem v letu 2007. V letošnjem letu pa smo odprli supermarkete v Mostarju, Sarajevu, Prnjavorju, Ugljeviku in danes v Sanskem mostu.

Za širitev prodajne mreže na trge BiH, Srbije, Makedonije in Slovenije smo samo v letošnjem letu namenili skupaj več kot 100 milijonov evrov. Poleg realiziranih investicij na BiH trgu pa smo letos s šestimi trgovinami vstopil na srbski in z dvema na makedonski trg. Tako smo na tržiščih BiH, Srbije in Makedonije odprli že trinajst novih supermarketov, v roku meseca dni pa bomo na tujih trgih realizirali skupaj še štiri objekte. S tem bomo uspešno realizirali svoje širitvene cilje, ki smo jih napovedali pred slabim letom dni.

V obstoječih poslovnih enotah v tujini trenutno zaposlujemo že več kot 700 sodelavcev, v kolektivu Tuš Holdinga pa je tako danes zaposlenih že več kot 4.500 Tuševcev in Tuševk.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.