Na Tuševem vzponu na Celjsko kočo dosežen nov rekord proge

Jubilejni, 10. Tušev vzpon na Celjsko kočo je 12. septembra v knežjem mestu združil več kot dva tisoč ljubiteljev športa in gorskega kolesarstva.

Na Tuševem vzponu na Celjsko kočo dosežen nov rekord proge Jubilejni, 10. Tušev vzpon na Celjsko kočo je 12. septembra v knežjem mestu združil več kot dva tisoč ljubiteljev športa in gorskega kolesarstva. Na 7,5 kilometrov dolgem vzponu s 440 metri višinske razlike se je pomerilo 500 kolesarjev, ki so se potegovali za nagradni sklad v vrednosti 1600 €. Absolutni zmagovalec je bil Robert Vrečer, s časom 16 minut 30 sekund. Ta naziv si je letos prislužil že drugič, saj je za 4 sekunde izboljšal svoj lani doseženi rekord proge, s čimer si je prislužil še nagrado v višini 500 €.

Kolesarska množica se je na gorski vzpon podala ob 10. uri izpred Planeta Tuš in nadaljevala do Zagrada, kjer se je začel uradni start z merjenjem časa. V gorskem vzpenjanju se je pomerilo več kot 500 tekmovalcev, najhitrejši tempo pa je uspel zdržati Robert Vrečer, KK Adria Mobil , ki je z rezultatom 16 minut in 30 sekund postal absolutni zmagovalec in novi rekorder tekmovanja. Gregor Gazvoda, Meitan Hompo, se je z zaostankom 39 sekund uvrstil na drugo mesto, tretje mesto med top kolesarji današnjega dne pa je zasedel Štimulak Klemen, KK Radenska KD Finančna točka. Med tekmovalkami je prvo mesto zasedla Blaža Klemenčič, KK Pintatim s časom 20 minut in 19 sekund, druga je bila Špela Škrajnar, tretja pa Lucija Ankon, obe iz KK Ganesha.

Najbolje uvrščeni tako med moško kot žensko konkurenco so prejeli denarne nagrade v skupni vrednosti 1600 evrov. Z medaljami in praktičnimi nagradami pa smo nagradili tudi zmagovalce v kar devetih posameznih kategorijah. Po razglasitvi rezultatov se je športno vzdušje prelevilo v prijetno druženje in zabavo. Ob okusni pogostitvi so za veselje skrbeli člani skupine Kingston ter ekipa Radia Celje in Novega Tednika.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več