Na sejmu AGRA Tuš povezuje lokalne pridelovalce za skupno slovensko prihodnost

 • 1

Tuš, največji slovenski trgovec, bo na Agri nastopil kot povezovalec deležnikov v domačem gospodarskem prostoru. Razstavni prostor v hali A bodo namenili predstavitvam lokalnih pridelovalcev sadja in zelenjave ter dobaviteljem, ki ustvarjajo Slovenske dobrote – linijo najboljših izdelkov, v katerih so združeni plodovi slovenske narave, znanja in tradicije. O kakovosti in pristnem okusu Slovenskih dobrot, s katerimi Tuš omogoča tržni preboj tudi malim dobaviteljem, se bodo obiskovalci lahko prepričali prav vsak dan, tudi s sveže pripravljenimi domačimi tradicionalnimi jedmi, začinjenimi z inovativnostjo. Še korak dlje pa v Tušu stopajo kot organizator strokovnega posveta o sodelovanju deležnikov v prehranski verigi, ki bo eden zanimivejših poudarkov letošnje Agre.

Premium linijo izdelkov Slovenske dobrote, ki nastaja pod rokami manjših lokalnih pridelovalcev širom Slovenije, bodo na razstavnem prostoru Tuša, v hali A, obiskovalcem sejma predstavili pridelovalci sami. Z izdelki, ki slovensko izročilo združujejo z najsodobnejšimi trendi, pa tudi sveže pripravljenimi jedmi iz njih, se bodo ob 11., 13. in 15. uri, predstavljali naslednji dobavitelji:

 • v soboto, 22. 8: Keramika Liboje, kmetija Kelenc, kmetija Schientler, čokoladnica Rustika;
 • v nedeljo, 23. 8: Pekarna Težak, Mesarija Strašek, kmetija Gričnik, Domača sirarna Gorički raj;
 • v ponedeljek, 24. 8: Domačija Grčin, PanOrganic, Mlinarstvo Rangus;
 • v torek, 25. 8: Fine Culinar, Bio kmetija Zel, kmetija Jarc;
 • v sredo, 26. 8: Mlekarna Planika, kmetija Sobočan, Sastela Ljutomer;
 • v četrtek, 27. 8: Oljarna Središče ob Dravi, KZ Krka, KZ Meja Šentjur.

 

S podeželja na trgovske police

V Tušu več kot 70 % ponudbe predstavljajo prav izdelki lokalnih dobaviteljev, med katerimi kraljujejo Slovenske dobrote. Le-te odlikujejo tradicionalni postopki priprave in hkrati dovoljšna mera inovativnosti, ki nagovarja sodobnega potrošnika. Da bi njihovo kakovost in pristen okus približali obiskovalcem sejma, bodo vsak dan poskrbeli za okrepčilo s posebnimi meniji iz Slovenskih dobrot. Na razstavnem prostoru v hali A, bodo namreč pripravljali domače jedi s pridihom sodobnosti, kot so koruzni šmorn, tris inovativnih štrukljev, ajdova kaša itd.

 

Na zunanjem razstavnem prostoru, pred halo B, pa bodo za kulinarično doživetje vsak dan skrbeli s Slovenskimi dobrotami v slovenski keramiki, ki bodo dišale iz Slovenskega lonca, največjega na svetu, ki prihaja iz keramične tovarne Liboje s kar 200-letno tradicijo. Posebno mesto so namenili tudi slovenski potici, ki jo bodo sveže pekli kar na razstavišču.

 

Za večjo samooskrbo in razvoj podeželja

Da slovenska hrana postane prva izbira potrošnikov, je partnerstvo med vsemi členi prehranske verige ključnega pomena. Ker prav v povezovanju v Tuš-u vidijo prihodnost domačega kmetijstva, predelovalne industrije in širšega gospodarstva, v sklopu sejma organizirajo strokovni posvet z naslovom »Skupaj gradimo slovensko prihodnost«. Na njem bodo v ponedeljek, 24. avgusta, ob 10. uri, v okviru sejma Agra (dvorana 5), na pobudo Tuš-a, predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, Ministrstva za gospodarstvo, Zadružne zveze Slovenije, pridelovalcev, predelovalcev in distributerjev, iskali rešitve na področju povezovanja med vsemi deležniki v agroživilski panogi. Z zasedbo predstavnikov vseh členov verige in aktualno tematiko bo to nedvomno eden zanimivejših poudarkov letošnje Agre.

< Nazaj

Ostale novice

 • 86

  Danes je vrata odprl popolnoma prenovljen Tuš supermarket Lucija z nakupovalno potjo po meri kupca in ambientom, ki je prilagojen sodobnemu načinu nakupovanja.V prenovljeni poslovalnici je na voljo še več pripravljenih jedi iz toploteke ter širok izbor pripravljene hrane za malico in za na pot, kupce pa presenečamo tudi z … Več

 • 66

  Tuš market Radovljica, ki je doslej deloval kot franšizna trgovina, smo včeraj odprli v osveženi podobi. Celovita prenova vključno z energetskimi izboljšavami je načrtovana v prvi polovici prihodnjega leta, delno prenovljen market v središču Radovljice pa že sedaj prinaša optimizirano nakupovalno pot, ki omogoča hitre in učinkovite nakupe. Kupci lahko- … Več

 • Od 19. 10. 2022 do 17. 1. 2023 z nakupi v Tušu zbirajte točke zvestobe in pridobite do 60 % popusta na izdelke iz linije Dormeo® Charming. Za vsakih 10 € nakupa prejmete eno točko zvestobe kot nalepko za zbiranje na zbirnem kartončku v info letaku in v digitalni obliki, … Več