Na morje peljali še 124 otrok

Tuš s partnerji v okviru družbeno odgovornega projekta Pričarajmo nasmeh letos ponovno omogoča letovanje 500 otrokom iz socialno ogroženih družin. Minuli konec tedna je na Debeli Rtič pripotovala še zadnja letošnja skupina, v kateri je natančno 124 otrok, med njimi so tudi otroci iz širše celjske regije. Nasmejani otroci že uživajo v morskih dogodivščinah, naklonjeno jim bo tudi vreme, poleg zabave pa jih čakajo še izleti in športne, izobraževalne ter ustvarjalne delavnice.

S projektom Pričarajmo nasmeh v Tušu omogočajo počitnice otrokom iz vseh slovenskih regij. Slednje na podlagi objektivnih meril izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju s Centri za socialno delo, socialnimi službami na osnovnih šolah ter Območnimi združenji Rdečega križa Slovenije. Brezskrbne počitnice ob morju, ki jih omogoča Tuševa pobuda, so za mnoge otroke iz socialno šibkih družin tudi edine.

Trenutno na Debelem rtiču letuje 124 otrok iz različnih mest in krajev. To je zadnja izmed skupno petih letošnjih skupin, hkrati pa regijsko najbolj pisana. Sestavljajo jo otroci iz Pirana, Izole, Kopra, Kočevja, Ribnice, Cerknice, Ormoža, Domžal, Šentjurja pri Celju, Šmarja pri Jelšah, Laškega, Žalca, Celja in s Ptuja.

Ko bomo letos potegnili črto letovanjem, bomo sešteli, da smo v trinajstih zaporednih letih, kolikor časa pomagamo pri omogočanju počitnic otrokom iz socialno šibkih družin, morsko veselje omogočili že več 6.600 otrokom. Trinajstica je srečno število, pravi Anja Marjetič, vodja projekta Pričarajmo nasmeh in dodaja: «V časih, ki za mnoge niso enostavni, so nasmeški na obrazih najmlajših pomemben uspeh, ki nas žene naprej. Za to gre zahvala tudi našim partnerjem projekta, kupcem in sodelavcem, ki v akciji vidijo več kot enega od dobrodelnih projektov.«