Na Debelem rtiču radosti poletja za 5100 otrok

  • 1

Zdravilišče Debeli rtič je danes zapustila zadnja skupina 136 otrok, ki je letos v okviru Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh uživala v radostnih poletja in mladosti. V letošnjem jubilejnem desetem letu so v Tušu ob pomoči Rdečega križa Slovenije in partnerjev poletje polepšali 500 otrokom, skupaj pa se je v desetletju trajanja projekta številka letujočih otrok povzpela že na častitljivih 5100.

V desetem, jubilejnem letu dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh je v Mladinskem zdravilišču Debeli rtič letovalo 500 otrok iz vse Slovenije. Razdeljeni so bili v štiri večje skupine; prva je z letovanjem začela že takoj ob koncu šole, konec junija, zadnja pa je enotedensko letovanje končala prav danes. »V letošnjem letu smo našteli 3500 nočitev in igralnih dni, v katerih so otroci ustvarili kar več kot 2500 kreativnih izdelkov, od risbic do kipcev,« zgovorno statistiko projekta pojasnjujejo v Tušu.

Ideja za projekt Pričarajmo nasmeh je vzklila leta 2003, ko so na letovanje na Debeli rtič popeljali prvih sto otrok. Dobrodelno akcijo v Tušu vsako leto izvajajo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in dobavitelji, z njo pa želijo otrokom iz socialno ogroženih slovenskih družin zagotoviti lepše in kakovostnejše življenje. Prav zaradi uresničevanja kontinuitete in sporočilnosti projekta je Rdeči križ Slovenije Skupini Tuš letos podelil najvišje priznanje – zlati znak Rdečega križa Slovenije.

»Projekt vedno naleti na izjemen odziv tako pri samih otrocih, njihovih starših, pedagoških delavcih in pri naših partnerjih, tako da smo zares ponosni na še eno uspešno leto,« poudarja vodja projekta Pričarajmo nasmeh Anja Marjetič iz Tuša. V Tušu sicer že več kot 22 let gradijo družbeno odgovornost in na različne načine pomagajo ustvarjati prijaznejšo družbo. V zadnjih letih so v dobrodelnosti osredotočeni na tiste, ki najbolj potrebujejo pomoč – otroke in mlade.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.