Mednarodno partnerstvo v kinematografih kapital za strateški razvoj Skupine Tuš

  • 1

V Skupini Tuš nadaljujejo z uresničevanjem strategije razvoja do leta 2015 in se osredotočajo na zanje strateško perspektivne dejavnosti. Zato so sklenili strateško partnerstvo z največjim avstrijskim kinooperaterjem Cineplexx, ki postaja nosilec dejavnosti kinematografov Planet Tuš in prevzema vodilno mesto med kinooperaterji v regiji. Z napovedanimi naložbami in tesnim programskim sodelovanjem bodo nadgradili in razvijali obstoječo ponudbo Planetov.

V Skupini Tuš že od leta 2011 pospešeno izvajajo Strategijo razvoja 2015, ki predvideva osredotočanje na strateške dejavnosti. »Strateško partnerstvo Cineplexxa s kinematografi Planet Tuš odpira nove poti razvoju Skupine Tuš. Predajamo kino dejavnost, ki je najuspešnejša in največja v Sloveniji in ki bo z mednarodnim impulzom dobila novo razvojno priložnost ter skozi tesno partnerstvo še oplemenitila ponudbo Planetov Tuš,« je povedal generalni direktor Skupine Tuš Matjaž Zadravec.

Največji avstrijski kinooperater Cineplexx je hčerinska družba največjega avstrijskega filmskega distributerja, skupine Constantin Film Holding. Svoje kino dvorane imajo tudi na Hrvaškem, v severni Italiji, Makedoniji, Srbiji in Črni gori, s partnerstvom s Skupino Tuš pa so postali največji kinooperater v regiji. Dosedanjo ponudbo v kinematografih Planet Tuš bodo nadgradili z novimi vsebinami ter nadaljevali digitalizacijo in nadgradnjo 3D tehnologij, kar narekujejo sodobni kinematografski trendi.

V Skupini Tuš so bili vsa leta izjemno zadovoljni s stalno rastjo in dobrim ugledom kinematografov Planet Tuš v Kranju, Kopru, Celju, Mariboru in Novem mestu, ki so z 32 kino dvoranami in s 7413 sedeži največji slovenski kino prikazovalec. V letu 2011 so milijonto kino vstopnico prodali kar mesec dni prej kot v letu 2010, končna številka kino gledalcev pa se je lani ustavila pri skoraj 1,3 milijona. Najpomembnejša konkurenčna prednost Planetov Tuš tudi po sklenitvi strateškega partnerstva s ciljem nadgradnje sinergij ostaja edinstven poslovni model celovite ponudbe trgovskih in zabavnih vsebin za vse generacije.

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.