Mednarodno partnerstvo v kinematografih kapital za strateški razvoj Skupine Tuš

V Skupini Tuš nadaljujejo z uresničevanjem strategije razvoja do leta 2015 in se osredotočajo na zanje strateško perspektivne dejavnosti. Zato so sklenili strateško partnerstvo z največjim avstrijskim kinooperaterjem Cineplexx, ki postaja nosilec dejavnosti kinematografov Planet Tuš in prevzema vodilno mesto med kinooperaterji v regiji. Z napovedanimi naložbami in tesnim programskim sodelovanjem bodo nadgradili in razvijali obstoječo ponudbo Planetov.

V Skupini Tuš že od leta 2011 pospešeno izvajajo Strategijo razvoja 2015, ki predvideva osredotočanje na strateške dejavnosti. »Strateško partnerstvo Cineplexxa s kinematografi Planet Tuš odpira nove poti razvoju Skupine Tuš. Predajamo kino dejavnost, ki je najuspešnejša in največja v Sloveniji in ki bo z mednarodnim impulzom dobila novo razvojno priložnost ter skozi tesno partnerstvo še oplemenitila ponudbo Planetov Tuš,« je povedal generalni direktor Skupine Tuš Matjaž Zadravec.

Največji avstrijski kinooperater Cineplexx je hčerinska družba največjega avstrijskega filmskega distributerja, skupine Constantin Film Holding. Svoje kino dvorane imajo tudi na Hrvaškem, v severni Italiji, Makedoniji, Srbiji in Črni gori, s partnerstvom s Skupino Tuš pa so postali največji kinooperater v regiji. Dosedanjo ponudbo v kinematografih Planet Tuš bodo nadgradili z novimi vsebinami ter nadaljevali digitalizacijo in nadgradnjo 3D tehnologij, kar narekujejo sodobni kinematografski trendi.

V Skupini Tuš so bili vsa leta izjemno zadovoljni s stalno rastjo in dobrim ugledom kinematografov Planet Tuš v Kranju, Kopru, Celju, Mariboru in Novem mestu, ki so z 32 kino dvoranami in s 7413 sedeži največji slovenski kino prikazovalec. V letu 2011 so milijonto kino vstopnico prodali kar mesec dni prej kot v letu 2010, končna številka kino gledalcev pa se je lani ustavila pri skoraj 1,3 milijona. Najpomembnejša konkurenčna prednost Planetov Tuš tudi po sklenitvi strateškega partnerstva s ciljem nadgradnje sinergij ostaja edinstven poslovni model celovite ponudbe trgovskih in zabavnih vsebin za vse generacije.