Mednarodni festival evropskega in mediteranskega filma ta teden v Planetu Tuš Koper

Ta četrtek se v Planetu Tuš Koper začenja prvi Festival evropskega in mediteranskega filma, ki bo gledalcem postregel s 16 celovečernimi filmi neodvisne evropske produkcije. V Planete Tuš prihaja ta teden filmska novost, animirana družinska pustolovščina Jaz baraba, na voljo tudi v 3D tehnologiji.

Celje, Maribor, Kranj, Novo mesto, Koper, 11. oktober – Ta četrtek se v Planetu Tuš Koper začenja prvi Festival evropskega in mediteranskega filma, ki bo gledalcem postregel s 16 celovečernimi filmi neodvisne evropske produkcije. V Planete Tuš prihaja ta teden filmska novost, animirana družinska pustolovščina Jaz baraba, na voljo tudi v 3D tehnologiji. Na prvem mestu lestvice najbolj gledanih filmov pa že tretji vikend ostaja plesni romantični film Odpleši svoje sanje v 3D. Zanimivo in pestro bo tudi večerno dogajanje v Planetih Tuš. V Mariboru bosta nastopila DJ Ross in vokalistka Erika, v Kranju se bo čas zavrtel nazaj v disko 70´, 80´ in 90´ leta, v Celju in Kopru bosta za zabavo poskrbela klubska večera, v Novem mestu pa bo nastopila skupina Kok band z uspešnicami Jugo rocka. Za naslednji teden v Tušu že napovedujejo Planet Tuš feste, enodnevne super akcije ugodnosti in zabave, ki se bodo v Celju, Kranju, Kopru in Mariboru odvili, v soboto, 23. oktobra. Njihovo dogajanje bodo popestrili koncerti Alye ter skupin JINX, Soulfingers in Kingston.

Prvi Festival evropskega in mediteranskega filma, ki se v četrtek, 14. oktobra, začenja v Planetu Tuš Koper bo gledalcem postregel s 16 celovečernimi filmi neodvisne evropske produkcije. Otvoritveni film festivala bo romantična drama Skrivnost njihovih oči (»El secreto de sus ojos«), režiserja Juan Joseja Campanella, letošnji z oskarjem nagrajeni tujejezični film. Tekmovalni program pa bo 17. oktobra sklenil apokaliptični ameriški dokumentarec Naslednja finančna kriza (“Overdose: The Next Financial Crisis”).

V Planete Tuš pa prihaja ta četrtek še ena novost, animirana družinska pustolovščina Jaz baraba, ki bo na ogled tudi v 3D tehnologiji. Zgodba filma govori Gru-ju (Steve Carell), ki načrtuje največji rop v zgodovini sveta. Ukradel bo luno. Ja, luno! Gru namreč uživa v zlobnih stvareh. Oborožen z žarki, ki pomanjšajo in zamrznejo, ter z na boj pripravljenimi vozili, uniči vse, kar mu stoji na poti. Dokler nekega dne ne sreča treh majhnih osirotelih deklet, ki v njem vidijo, kar ni še nihče drug: potencialnega očka. Največji hudobnež na svetu je pravkar spoznal svoj največji izziv: tri deklice po imenu Margo, Edith in Agnes.

Filmske uspešnice so ta vikend v kinematografe Planetov Tuš privabile 11.896 ljubiteljev filma. Prvo mesto je že tretji teden v rokah plesnega romantičnega filma Odpleši svoje sanje v 3D, ki je v Sloveniji na ogled le v kinematografih Planetov Tuš in si ga je ta vikend ogledalo 2.780 gledalcev. Na drugem mestu ostaja romantična drama Jej, moli, ljubi s 1.956 gledalci. Na tretjem mestu lestvice pa tako kot prejšnji teden ostaja tudi komedija Butec na večerji, ki si jo je ogledalo 1.427 gledalcev. Peterico zaključujeta fantazijska akcijska komedija Čarovnikov vajenec in romantična komedija Zamenjava.

Pestro večerno dogajanje bo tudi ta teden v Planetih Tuš namenjeno vsem, željnim zabave. Že v sredo se v Kopru obeta zabava dobrodošlice za študente s skupino Highway, v petek bo za odlično glasbeno podlago poskrbela oddaja S.e.c.r.e.t. disco z zgodovino komercialne plesne glasbe, v soboto pa bodo v Planetu Tuš z vročimi hostesami in plesalkami ter odličnimi koktejli pričarali plaže Malibuja. V Novem mestu bodo za odlično zabavo v petek poskrbeli člani skupine Kok band z uspešnicami jugoslovanske rock scene, skupin Parni valjak, Bijelo dugme, Riblja čorba in Bajaga. Italijanski DJ in producent Ross ter vokalistka Erika bosta za nepozaben house večer poskrbela v petek v mariborskem Planetu Tuš, v soboto pa bo klubski večer utripal v sodobnih ritmih klubske house glasbe. V petek bo v Kranju DJ Errik poskrbel, da se bo čas zopet vrnil v čarobna disco 70., 80. in 90. leta. V petek v Celju in v soboto v Kranju bosta za odlično zabavo poskrbeli ekipi M.S.N. partyja. Plesišče celjskega Planeta pa bo v soboto utripalo v komercialnih ritmih popa, r’n’b-ja in housa.

Z oktobrom se v Planetih Tuš nadaljuje tudi pestro jesensko dogajanje za najmlajše. Ustvarjalne delavnice bodo v Novem mestu, Celju, Kranju in Kopru potekale vsako soboto od 10. do 12. ure vse do konca oktobra. V Kopru bodo ob sobotah v popoldanskih urah v Oslariji potekale otroške angleške delavnice, kjer se bodo najmlajši na zabaven in igriv način srečevali z zankami in ugankami angleškega jezika, vsak petek od 18. do 20. ure pa bodo primorski otroci vse do konca oktobra uživali ob najlepših pravljicah in pripovedkah. Septembrske in oktobrske sobote bodo v mariborski Oslariji v znamenju tujih kultur z vsega sveta. Vsaka sobota bo namreč med 11. in 19. uro posvečena drugi deželi ali državi. Otroci bodo spoznali njene značilnosti, kulturo, kulinariko, se naučili nekaj besed v tujem jeziku in se zabavali ob značilni glasbi, plesih in igrah te dežele.

Za naslednji teden pa v Tušu že napovedujejo Planet Tuš feste, enodnevne super akcije ugodnosti in zabave, ki bodo v Planetih Tuš Celje, Kranj, Koper in Maribor potekali v soboto, 23. oktobra. Izjemne ugodnosti, v višini najmanj 20 %, bodo kupcem vse do polnoči zagotavljali v vseh trgovinah, restavracijah, barih in zabaviščni ponudbi Planetov Tuš. Dan bo popestrilo zanimivo dogajanje za vse generacije in številni koncerti. V Celju bodo tako za After party poskrbeli JINXi, v Mariboru skupina Soulfingers, v Kranju Kingstoni in v Kopru Alya.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več