Matej Lovše postal svetovni prvak

Na kolesarski dirki v kronometru, na svetovnem amaterskem kolesarskem prvenstvu v Franciji, je kolesar kolesarskega kluba Tuš team, Matej Lovše, dosegel edinstven rezultat – postal je svetovni prvak.

Njegov uspeh sta nadgradila tudi ekipna kolega v njegovi kategoriji z naslednjima uvrstitvama: Matej Kravos je dosegel 8., Mesarič 21. mesto. Preostali rezultatsko niso zaostajali in v svojih kategorijah dosegli; Jelič 9. mesto, Žavbi 17., edina ženska predstavnica Dunja Selan pa 12. mesto.

Rezultati so samo še potrditev njihovih že osvojenih lovorik letošnje sezone, zato bodo tudi danes ciljali na sam vrh, čaka jih namreč ekipna tekma, kjer branijo lanski naslov svetovnih ekipnih prvakov. V nedeljo, 27. avgusta, pa bodo zaključili svetovno prvenstvo s cestno dirko. Na svetovnem kolesarskem amaterskem prvenstvu v Franciji KK Tuš team zastopajo člani; Mitja Mahorič, Iztok Melanšek, Matej Lovše, Borja Jelič, Mitja Mesarič, Andrej Žavbi, Matej Kravos in Dunja Selan.