Marin Medak priveslal do Kopra

  • 7

V Planetu Tuš Koper so danes zvečer mnogi prijatelji, znanci in podporniki pozdravili vodjo odprave Tušmobil TransAtlantik Marina Medaka. Kot prvi Slovenec je skupaj še s tremi britanskimi ekstremnimi športniki v 45 dneh in 13 urah preveslal Atlantski ocean. 4700 kilometrov dolga pot je bila vseskozi polna nepričakovanih doživetij, ki jih v pripravah na podvig niso predvideli. Kot je povedal Marin, njegovih veslaških podvigov še ni konec.

Marin Medak je postal prvi Slovenec, ki se je lotil takšnega izziva in uspel: »Da bom leta 2012 preveslal Atlantik, sem se odločil pred tremi leti. Že takrat se mi je ideja, da lahko s svojimi rokami in voljo premagaš takšno razdaljo in pogoje, zdela fascinantna. Uspelo mi je skupaj z mojimi kolegi v ekipi in mnogimi, ki so nas v pripravah in med potekom poti bodrili, nam zagotavljali podporno in vlivali pogum za nadaljevanje,« je na današnjem sprejemu v Planetu Tuš Koper povedal vodja odprave Tušmobil TransAtlantik Marin Medak, ki je sicer najmlajši vodja odprav čez Atlantik. Poleg njega so se izziva lotili še trije športni navdušenci iz Velike Britanije – Simon Osborne, Steve Bowens in Alastair Humphreys. Nihče izmed članov ekipe sicer ni treniral veslanja.
Štiričlanska odprava Tušmobil TransAtlantik je na pot iz mesta Puerto de Mogán na otoku Gran Canaria odrinila 12. januarja. V posebnem čolnu so potovali brez spremstva, jedli so večinoma dehidrirano hrano in ribe, ki so jih sami ujeli. V čolnu so imeli napravo za razsoljevanje vode in komunikacijsko-navigacijsko opremo, s katero so preko satelita javnost nenehno obveščali o poteku poti in novih dogodivščinah. Psihični pritisk tako dolge izolacije in življenja na omejenem prostoru v nepredvidljivem morskem okolju jim je predstavljal velik izziv. Še večji napor je bilo vsakodnevnih 12 ur veslanja v intervalih 2 uri veslanja, 2 uri počivanja, 2 veslanja ter pomanjkanje spanca. Do svojega cilja, karibskega otoka Barbados, so prispeli 27. februarja, po 45 dneh in 13 urah veslanja.

Podrobnejše informacije o odpravi na www.transatlantik.si .

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka Sladoledna palčka Snickers Ice, 6x48G, Mars Wrigley, zaradi vsebnosti etilenoksida v eni od sestavin izdelka. Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • 1

    V Tušu smo se v zadnjem tednu Dirke po Franciji obarvali v rumeno. Rumena je postala prevladujoča in tako v finalnem tednu v podporo našemu kolesarskemu asu Pogiju zamenjala našo prepoznavno zeleno.