Mariborski župan Boris Sovič položil temeljni kamen za gradnjo Planeta Tuš

Boris Sovič, župan občine Maribor, in Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe, sta danes na Studencih v Mariboru položila temeljni kamen za izgradnjo novega Planeta Tuš.

Boris Sovič, župan občine Maribor, in Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe, sta danes na Studencih v Mariboru položila temeljni kamen za izgradnjo novega Planeta Tuš. Objekt s 16.000 m2 uporabnih površin bo tako že sredi naslednjega leta odprl vrata prvim obiskovalcem.

Novi Planet Tuš bo v vseh ozirih predstavljal bistveno dopolnitev mariborske storitvene industrije. V njegovem okrilju bo supermarket s kar 3000 m2 neto prodajnih površin. Trgovsko ponudbo bodo dopolnjevali multikino, bowling, biljard, otroško igrišče, gostinska ponudba ter bogata paleta najemniških lokalov. Za udoben dostop do objekta bodo v Tušu poskrbeli s kar 600 parkirnimi mesti.

Filmske predstave se bodo odvijale v osmih kinodvoranah, kjer bo skupno kar dva tisoč sedežev. Planet se bo ponašal tudi z največjo kinodvorano v Sloveniji, ki bo imela več kot 500 sedežev in največje filmsko platno, veliko kar 200 m2. Vse dvorane bodo opremljene z najsodobnejšo tehniko na področju slike in zvoka.

V Mariboru bo Planet ponudil tudi moderno bowling dvorano s kar 24 elektronskimi bowling stezami. Bowling pa je mnogo več kot le rekreacija, je zabava in druženje za celotno družino. V Engrotušu smo zato posebno pozornost namenili tudi najmlajšim, ki bodo lahko bowling igrali na posebnih, njim namenjenih stezah. Ponujal pa bo tudi veliko dodatne ponudbe in možnosti za zabavo.

V Planetu Tuš v Mariboru nameravamo del trgovskih potencialov nameniti tudi prihodnjim najemnikom posameznih lokalov, ki bodo popestrili trgovsko in gostinsko ponudbo ter vsebine dopolnili z drugimi storitvami, ki dopolnjujejo koncept delovanja Planetov Tuš. Posebno pozornost bomo z otroškim kotičkom Oslarija namenili najmlajšim. Planet Tuš pa bo dogajanje v Mariboru popestril tudi s pestro paleto dogodkov, ki se bodo celo leto odvijali v njegovih prostorih.

»Z novim Planetom Tuš bomo v Mariboru našim obiskovalcem poleg ugodnih nakupov omogočili tudi celovito preživljanje prostega časa, sprostitev in zabavo. Za celotni Planet Tuš smo rezervirali nekaj več kot 4 milijarde tolarjev investicijskega potenciala, gradnja pa bo predvidoma končana sredi naslednjega leta. Terminski načrt namreč predvideva, da bomo za izgradnjo Planeta Tuš v Mariboru potrebovali le osem mesecev,« je na novinarski konferenci poudaril Aleksander Svetelšek, direktor podjetja Engrotuš.

Gradnja novega objekta v Mariboru obeta tudi veliko število novih delovnih mest. Po naših ocenah bo tako v naslednjem letu z otvoritvijo Planeta Tuš v Maribor delo dobilo kar 250 ljudi.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.