Mariborski župan Boris Sovič položil temeljni kamen za gradnjo Planeta Tuš

Boris Sovič, župan občine Maribor, in Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe, sta danes na Studencih v Mariboru položila temeljni kamen za izgradnjo novega Planeta Tuš.

Boris Sovič, župan občine Maribor, in Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe, sta danes na Studencih v Mariboru položila temeljni kamen za izgradnjo novega Planeta Tuš. Objekt s 16.000 m2 uporabnih površin bo tako že sredi naslednjega leta odprl vrata prvim obiskovalcem.

Novi Planet Tuš bo v vseh ozirih predstavljal bistveno dopolnitev mariborske storitvene industrije. V njegovem okrilju bo supermarket s kar 3000 m2 neto prodajnih površin. Trgovsko ponudbo bodo dopolnjevali multikino, bowling, biljard, otroško igrišče, gostinska ponudba ter bogata paleta najemniških lokalov. Za udoben dostop do objekta bodo v Tušu poskrbeli s kar 600 parkirnimi mesti.

Filmske predstave se bodo odvijale v osmih kinodvoranah, kjer bo skupno kar dva tisoč sedežev. Planet se bo ponašal tudi z največjo kinodvorano v Sloveniji, ki bo imela več kot 500 sedežev in največje filmsko platno, veliko kar 200 m2. Vse dvorane bodo opremljene z najsodobnejšo tehniko na področju slike in zvoka.

V Mariboru bo Planet ponudil tudi moderno bowling dvorano s kar 24 elektronskimi bowling stezami. Bowling pa je mnogo več kot le rekreacija, je zabava in druženje za celotno družino. V Engrotušu smo zato posebno pozornost namenili tudi najmlajšim, ki bodo lahko bowling igrali na posebnih, njim namenjenih stezah. Ponujal pa bo tudi veliko dodatne ponudbe in možnosti za zabavo.

V Planetu Tuš v Mariboru nameravamo del trgovskih potencialov nameniti tudi prihodnjim najemnikom posameznih lokalov, ki bodo popestrili trgovsko in gostinsko ponudbo ter vsebine dopolnili z drugimi storitvami, ki dopolnjujejo koncept delovanja Planetov Tuš. Posebno pozornost bomo z otroškim kotičkom Oslarija namenili najmlajšim. Planet Tuš pa bo dogajanje v Mariboru popestril tudi s pestro paleto dogodkov, ki se bodo celo leto odvijali v njegovih prostorih.

»Z novim Planetom Tuš bomo v Mariboru našim obiskovalcem poleg ugodnih nakupov omogočili tudi celovito preživljanje prostega časa, sprostitev in zabavo. Za celotni Planet Tuš smo rezervirali nekaj več kot 4 milijarde tolarjev investicijskega potenciala, gradnja pa bo predvidoma končana sredi naslednjega leta. Terminski načrt namreč predvideva, da bomo za izgradnjo Planeta Tuš v Mariboru potrebovali le osem mesecev,« je na novinarski konferenci poudaril Aleksander Svetelšek, direktor podjetja Engrotuš.

Gradnja novega objekta v Mariboru obeta tudi veliko število novih delovnih mest. Po naših ocenah bo tako v naslednjem letu z otvoritvijo Planeta Tuš v Maribor delo dobilo kar 250 ljudi.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več