Mariborska in ptujska knjižnica bogatejši za Tuševa bistra kotička

Dve enoti Mariborske knjižnice, Pionirska knjižnica Nova vas in Knjižnica Pobrežje, ter Knjižnica Ivana Potrča v Ptuju so 5. aprila 2004 prejele po dva računalniško opremljena delovna kotička.

Mariborska in ptujska knjižnica bogatejši za Tuševa bistra kotička Dve enoti Mariborske knjižnice, Pionirska knjižnica Nova vas in Knjižnica Pobrežje ter Knjižnica Ivana Potrča v Ptuju so 5. aprila 2004 prejele po dva računalniško opremljena delovna kotička.

»Tuševi bistri kotički«, po katerih nosi ime celoten humanitarni projekt, so namenjeni predvsem otrokom. V letošnjem letu, s številnimi vzporedno načrtovanimi aktivnostmi bomo posodobili 15 slovenskih knjižnic za kar bomo namenili kar 30 milijonov tolarjev.

V mesecu aprilu bomo otroškim oddelkom petih izbranih knjižnic podarili skupaj 10 »Tuševih bistrih kotičkov«. Ta mesec, in sicer v sredo, 7. aprila, namreč sledi še donacija Koroški osrednji knjižnici Franca Sušnika v Kotljah. Preostalih 5 knjižnic bomo predvidoma obdarili v maju.

Aleksander Svetelšek, direktor, je ob simbolični predaji donacij predstavnikom obeh knjižnic povedal: »Samo v letošnjem letu bomo z najsodobnejšo računalniško opremo posodobili otroške oddelke knjižnic, ki tovrstno opremo najbolj potrebujejo, s takšno pomočjo knjižnicam pa bomo nadaljevali tudi v prihodnje. S podarjenimi »Tuševimi bistrimi kotički« želimo otrokom omogočiti boljši dostop do znanja, interneta in zabave ter tako vzpodbuditi razvoj njihovih sposobnosti in kakovostnejšega preživljanja prostega časa. V ta projekt smo resnično vložili veliko naše energije, pa tudi sredstev, veliko priznanje za naš trud pa je tudi zahvala Ministrstva za kulturo.«

Doslej so bile poleg omenjenih knjižnic, ki sta prejeli donacijo, obdarovane še Knjižnica Toneta Seliškarja v Trbovljah, Matična knjižnica Litija, Občinska knjižnica Jesenice, Splošna Knjižnica A.T.Linharta Radovljica, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Knjižnica Logatec in Knjižnica Kočevje.

Dodatne informacije:
Leonida PINTER
tel.: 03 424 11 32
leonida.pinter@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.