Ljubljančani in Celjani najboljši ekipi v tekmovanju za Tuševo kuharsko zvezdo

  • 17

Slovenski trgovec Tuš pod okriljem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije v letošnjem letu ponovno išče Tuševo kuharsko zvezdo. Danes je na Srednji šoli Izola potekalo drugo predtekmovanje, v katerem sta se iz vrst sedmih ekip v veliki finale uvrstili zmagovalna ekipa iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana in drugo uvrščena ekipa iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje. Ob bok se bosta postavili ekipama iz Ljubljane in Radovljice, ki sta se v veliki finale uvrstili na prvem predtekmovanju v Celju. V majski finale, v katerem se bodo ekipe pomerile za naziv Tuševa kuharska zvezda 2017, se bodo uvrstile še štiri ekipe iz marčevskega predtekmovanja v Radovljici in aprilskega v Radencih.

Na Srednji šoli Izola je danes potekalo drugo predtekmovanje za naziv Tuševa kuharska zvezda 2017. Prvo mesto je osvojila ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana, s pripravo krožnika Piščančje kračke s hrustljavimi drobtinicami, pastinakovim pirejem, kutino, sortiranim korenjem in pehtranovo omako. Drugo mesto je osvojila ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje s krožnikom Barbare Celjske. Obe ekipi je strokovna žirija izbrala izmed sedem prijavljenih ekip iz vrst kuharjev, natakarjev in turističnih vodnikov, ki prihajajo iz različnih srednjih gostinskih šol po Sloveniji. Sodelovali so mladi iz SŠ Izola, SŠ Zagorje, SŠGT Celje, SŠGT Radenci, SŠGT Novo mesto, SŠGT Ljubljana in SGTŠ Radovljica.

Januarja sta v prvem predtekmovanju prvi dve Tuševi kuharski zvezdi sta postali ekipa iz Ljubljane in Radovljice. Mladi, nadarjeni in inovativni kuharji, natakarji in turistični tehniki do 21 let bodo svoje znanje dokazovali še v dveh predtekmovanjih, in sicer 15. marca v Radovljici in 12. aprila v Radencih. Maja pa se bo osem ekip v velikem finalu pomerilo za laskavi naziv Tuševa kuharska zvezda 2017.

Projekt Tuševa kuharska zvezda poteka pod okriljem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Prenovljen in osvežen je z današnjim drugim predtekmovanjem postregel z zanimivim izborom lokalnih jedi, saj se je sedem ekip pomerilo v pripravi regionalne glavne jedi. »Veseli smo, da pri projektu beležimo tako veliko število prijav in da z vsakim predtekmovanjem spoznamo odlične mlade in inovativne bodoče vrhunske gostinske delavce. Ob zaključku tokratnega predtekmovanja so naše misli že usmerjene v nadaljevanje in ob številni udeležbi, med katerimi je tudi ogromno osnovnošolcev iz regije, smo trdno prepričani, da smo že do sedaj s projektom navdušili veliko mladih in jih spodbudili k odločanju za tovrstne poklice,« je povedal Brane Pevec, direktor Cash&Carry in veleprodaje v Tušu.  Preko projekta namreč Tuš spodbuja širši interes mladih za poklice v gostinstvu in turizmu, mlade kuharske zvezde pa predstavlja širši javnosti, bodočim delodajalcem in kolegom iz stroke.

Strokovna žirija na izolskem predtekmovanju:

  1. Ocenjevalci kuharskega dela: Aleš Grašič, vodja kuhinje Grand hotel Bernardin, Marko Gorela, vodja kuhinje Istrian Tapas, Liffe Class, Damir Kopjar, vodja kuhinje Grand hotel Portorož, Borut Jakič, vodja mladinske nacionalne ekipe in Iztok Butkovič, nekdanji učitelj na gostinski šoli Izola in Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije.
  2. Ocenjevalci strežbe: Srečko Premožič, vodja gostinstva hoteli Bernardin, Mitja Tisnikar, F & B direktor Hoteli Bernardin, Marko Badovinac, F & B direktor Terme Krka – Talaso Strunjan.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.