Letos smo z moderno računalniško opremo obdarili 10 splošnih knjižnic

Naša družba je zaključila letošnjo dobrodelno akcijo Tuševi bistri kotički. V marcu in aprilu smo tako z najmodernejšo računalniško opremo obdarili še deset otroških oddelkov splošnih slovenskih knjižnic.

Naša družba je zaključila letošnjo dobrodelno akcijo Tuševi bistri kotički. V marcu in aprilu smo tako z najmodernejšo računalniško opremo obdarili še deset otroških oddelkov splošnih slovenskih knjižnic. Vsaka od knjižnic je tako bogatejša za opremo v vrednosti milijon slovenskih tolarjev. Otroci pa bodo lahko v knjižnicah bogatili svoje znanje na dveh modernih računalnikih, se naučili tiskanja, uporabe optičnega čitalca in še mnogo drugega.

V okviru akcije Tuševi bistri kotički so v družbi Engrotuš že v lanskem letu obdarili 15 splošnih knjižnic. Novost letošnje akcije pa je bil izbor knjižnic z javnim razpisom, pri katerem je sodelovalo tudi Ministrstvo za kulturo. Od enaindvajsetih prijavljenih so izbrali tiste, ki so pripravile najbolj raznolike, zanimive in kakovostne programe za računalniško izobraževanje, dvigovanje bralnih navad in spodbujanje kreativnega preživljanja prostega časa otrok.

Z novo, moderno računalniško opremo, s pomočjo katere bodo potekala številna izobraževanja najmlajših, se tako lahko pohvalijo naslednje knjižnice, ki so bile izbrane na podlagi razpisnih kriterijev: Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi, Knjižnica Dravograd, Knjižnica Miklova hiša Ribnica, Matična knjižnica Kamnik, Knjižnica Rogaška Slatina, Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec, Medobčinska matična knjižnica Žalec, Mestna knjižnica Piran, OE Občinska matična knjižnica Ljutomer ter enoti Osrednje knjižnice Mozirje, Ljubno in Rečica.

Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe, je ob zaključku akcije ´Tuševi bistri kotički´ povedal: ˝Računalnik je v današnjem času medij, ki ponuja raznovrstne informacije, s katerimi lahko mladi bogatijo svoje znanje, splošno razgledanost in iščejo ideje za spodbujanje svoje ustvarjalnosti. Veseli smo, da pri tej akciji sodelujemo prav s slovenskimi knjižnicami, saj oba medija, torej knjiga in računalnik, predstavljata kompleksno povezano celoto. Oba sta v današnjih časih nepogrešljiva. Knjiga bogati besedni zaklad ter slikovitost in pestrost jezika, računalnik in medmrežje pa ponujata hiter dostop do informacij in znanja, ki je v današnjem svetu za mlade nujno potreben.˝

V dveh letih je tako bogatejših že 25 otroških oddelkov splošnih slovenskih knjižnic po celi Sloveniji, v katerih se odvijajo različne ustvarjalne delavnice, izobraževanja, bralne urice, tečaji kreativnega pisanja, učenje tujih jezikov in še mnogo drugega.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš
tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.