Letos jubilejni 20. Tušev vzpon na Celjsko kočo

  • 47

Celjska koča je to soboto 1. junija ponovno stičišče ljubiteljev kolesarstva in pohodništva iz vse Slovenije. Tradicionalni 20. Tušev vzpon v letu, ko Tuš praznuje 30 let od odprtja prve trgovine, je v zdravi športni tekmovalnosti povezal kolesarje in pohodnike, ki z vzponom na najbolj priljubljen celjski hrib začnejo športno poletje. V vseh letih je število obiskovalcev Tuševega vzpona že krepko preseglo številko 30 tisoč in tudi letos jih je obiskalo več kot dva tisoč udeležencev vseh generacij, posebej pa so se ponovno posvetili najmlajšim športnikom.

Slovenski trgovec Tuš letos praznuje 30 let, odkar je vrata odprla njihova prva trgovina. Le 10 let kasneje se je začela ena najbolj priljubljenih športno-rekreativnih prireditev v tem delu Slovenije – Tušev vzpon na Celjsko kočo. »Že od začetkov smo si želeli v zdravem športnem duhu povezati rekreativne športnike, ki cenijo tekmovalni duh, izzivov polno traso in sproščeno druženje, s katerim vedno zaključimo naš vzpon,« poudarjajo v Tušu. V vseh teh letih so na vrhu Celjske koče našteli že več kot 30.000 udeležencev vseh generacij in tudi letos pričakujejo zelo dobro udeležbo športnikov in družin.

Kolesarski vzpon, za katerega je lanski zmagovalec Gregor Tekavec iz Kolesarskega kluba Tuš TEAM potreboval le 17 minut in 15 sekund, se bo 1. junija ob 10. uri tradicionalno začel pred Planetom Tuš v Celju. Kolesarji se bodo pomerili v vožnji na čas ali v vožnji brez meritve časa. Prav tako ob 10. uri se bo začel pohodniški vzpon izpred železniškega podvoza pri odcepu za Zagrad. Pohod je v zadnjih letih postal izjemno priljubljen med družinami: »Odločili smo se, da pripravimo markirano pot za naše najmlajše pohodnike, ki bodo na poti pridobivali žige in na vrhu nagradno majico,« razlagajo v Tušu. Lani je najmlajši pohodnik štel le šest mesecev, najstarejši pa 87 let.

Na vrhu Celjske koče se bo športni del Tuševega vzpona prevesil v zabavno-družabni dogodek, kjer bo obiskovalce zabaval Ansambel Šepet. Vsi udeleženci bodo lahko s prijavo prejeli okrepčilo, najboljše pa čakajo privlačne nagrade. Celoten dogodek bo potekal tudi v duhu 30-letnice Tuša: »Ponosni smo, da smo v treh desetletjih povezali mnoge kupce, dobavitelje, poslovne partnerje in tudi športnike, ki cenijo odlično pripravljene dogodke, kakršen je naš Tušev vzpon na Celjsko kočo,« še dodajajo organizatorji.

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.