Leto zaključujemo z 20 trgovinskimi objekti v tujini

Z današnjo, že 15. letošnjo otvoritvijo na tujih trgih, smo v Tušu izpolnili visoko zastavljene cilje intenzivne hkratne širitve na kar tri tuje trge …

Z današnjo, že 15. letošnjo otvoritvijo na tujih trgih, smo v Tušu izpolnili visoko zastavljene cilje intenzivne hkratne širitve na kar tri tuje trge, Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije. Tuš Holding tako leto, kot smo obljubili, zaključuje z 20 trgovskimi objekti v tujini. Projekt internacionalizacije pa bomo nadaljevali tudi v prihodnjih letih.

Naša najnovejša investicija je moderen supermarket s 1000 m2 površine v Bosanskem Brodu, v katerem je zaposlitev dobilo 28 novih sodelavcev. V njegovo izgradnjo pa smo vložili kar 3,1 milijon evrov.

Tuš je na bosansko-hercegovski trg prvič stopil leta 2006, ko smo v Bihaću odprli svoj prvi supermarket. Od takrat smo svojo prisotnost v Bosni in Hercegovini okrepili s supermarketi v Bijeljini, Cazinu, Tuzli, Brčkem v letu 2007 in v letošnjem letu s trgovinami v Mostarju, Sarajevu, Prnjavorju, Ugljeviku, Sanskem mostu in danes v Bosanskem Brodu.

Za širitev prodajne mreže na trge BiH, Srbije in Makedonije smo samo v letošnjem letu v Tušu namenili skupaj več kot 60 milijonov evrov. Poleg realiziranih investicij na BiH trgu pa smo s šestimi trgovinami vstopil na srbski in s tremi na makedonski trg. Letos smo tako na tržiščih BiH, Srbije in Makedonije odprli že petnajst novih supermarketov. Ob intenzivni širitvi v tujini pa smo v letošnjem letu poleg številnih manjših projektov odprli tudi že četrti Planet Tuš, investicijo vredno kar 32 milijonov evrov.

Investicijsko izredno intenzivno leto tako v Tuš Holdingu zaključujemo z več kot 700 zaposlenimi v tujini. V kolektivu Tuš Holdinga pa je danes skupaj zaposlenih že več kot 4.500 Tuševcev in Tuševk.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.