Kolesarji in pohodniki že 18. osvojili Celjsko kočo

 • 10

Danes je potekal 18. Tušev vzpon na Celjsko kočo, ki je skupno privabil skoraj 2.000 udeležencev iz širše celjske regije. Že tradicionalni športno-družabni dogodek je privabil številne kolesarje in pohodnike vseh generacij. Zmagovalec letošnjega kolesarskega Tuševega vzpona je Gregor Tekavec, KK Tuš TEAM, s časom 17 minut in 47 sekund.

Prireditev, ki povezuje številne športne navdušence, ljubitelje narave in druženja, je tudi letos postregla z izjemnimi rezultati. Kolesarji so se lahko pomerili v vožnji na čas, brez meritve časa ali pa po markirani gorski kolesarski poti. V kolesarskem vzponu je absolutni zmagovalec Gregor Tekavec, KK Tuš TEAM, s časom 17:47. Drugo mesto v kategoriji med moškimi je zasedel Marko Plank, BikeRepublic, s časom 18:08, tretje pa Matic Bošnjak, BikeRepublic, s časom 18:12. Zmagovalka v ženski kategoriji je bila Maja Škrlj, Izvir Vipava, s časom 22:12, drugo uvrščena je bila Erika Jesenko, JB team, s časom 22:14, tretjeuvrščena pa Teja Gulič, Klub Tea Eppinger, s časom 22:50. Premagati so morali sedem kilometrski vzpon in 440 metrov nadmorske višine. Vsi prvi trije najboljši med moškimi in med ženskami so prejeli bogate praktične in denarne nagrade, ostali kolesarji pa so prejeli spominske majice in bone. 

Vsi udeleženci iz vrst pohodnikov so prejeli spominsko majico in bone, ki so jih lahko koristili na cilju, kjer jih je zabavala glasbena skupina Zaka’ pa ne. Organizator prireditve Tuš je podelil tudi praktične nagrade za najmlajšega in najstarejšega udeleženca ter najštevilčnejšo družino, letos so tako nagrade prejeli: komaj štirimesečni Anže Breznik, 82-letni Beno Kolar ter kar 15-članska družina Bobik. 

V vseh 18-ih letih se je prireditve Tušev vzpon na Celjsko kočo udeležilo preko 28.000 udeležencev. Skupaj so tako udeleženci osvojili prvi vrh v okviru projekta Skupaj na vrh, v katerem Tuš opozarja na pomen gibanja. Drugi športni dogodek Tušev tek barv bo potekal že 23. junija, z vzponom na drugo najvišjo goro sveta K2 pa po projekt Skupaj na vrh v juliju zaokrožil naš najboljši alpinistični smučar Davo Karničar.

Rezultat skupno moški:

 1. Gregor Tekavec, KK tuš TEAM; 0:17:47
 2. Marko Plank, BikeRepublic, 0:18:08
 3. Matic Bošnjak, BikeRepublic, 0:18:12

Rezultat skupno ženske:

 1. Maja Škrlj, Izvir Vipava, 0:22:12
 2. Erika Jesenko, JB team, 0:22:14
 3. Teja Gulič, Klub Tea Eppinger, 0:22:50

< Nazaj

Ostale novice

 • 12

  Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

 • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

 • 6

  V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več