Jure Golčer izboljšal rekord proge na Tuševem vzponu

Tušev vzpon na Celjsko kočo, že enajsti zapored, je danes v knežjem mestu združil več kot dva tisoč ljubiteljev pohodništva in kolesarstva. Športno rekreativni dogodek je namenjen vsem stopnjam fizične pripravljenosti, njegov najbolj atraktivni del pa je 7,5 kilometrov dolg vzpon s 440 metri višinske razlike na katerem se je za odličja pomerilo kar 500 kolesarjev.

Absolutni zmagovalec je bil Jure Golčer, ki je s časom 16 minut in 27 sekund za tri sekunde izboljšal lanski rekord proge Roberta Vrečerja.

Kolesarska množica se je na vzpon podala ob 10. uri izpred Planeta Tuš v Celju in pot nadaljevala do Zagrada, kjer se je začel uradni start z merjenjem časa. V gorskem vzpenjanju se je pomerilo več kot 500 kolesarjev, najhitrejši tempo je uspel zdržati Jure Golčer, ki je z rezultatom 16 minut in 27 sekund že tretjič postal absolutni zmagovalec proge in rekorder tekmovanja. Gregor Gazvoda se je z zaostankom 50 sekund uvrstil na drugo mesto, tretje mesto med top kolesarji današnjega dne pa je zasedel Tekavec Gregor z rezultatom 17 minut in 21 sekund. Med tekmovalkami je prvo mesto zasedla Tanja Žakelj s časom 20 minut in 51 sekund, druga je bila Nina Homovec, tretja pa Andreja Godec.

Najbolje uvrščeni tako med moško kot žensko konkurenco so prejeli denarne nagrade v skupni vrednosti 1600 evrov, novi rekorder proge pa še dodatno nagrado v višini 500 evrov. Z medaljami in praktičnimi nagradami je organizator nagradil tudi zmagovalce v devetih posameznih kategorijah. Po razglasitvi rezultatov so športniki in rekreativci nadaljevali s prijetnim druženjem ob pogostitvi in glasbi skupine Victory.

Rezultati:

Moški absolutno:

1. Jure Golčer (De Rosa-Stac Plastic) 16 min 27 s
2. Gregor Gazvoda (KTM-Gebrüder Weiss) 17 min 17 s
3. Gregor Tekavec (BTC BAUER) 17 min 21 s

Ženske absolutno:

1. Tanja Žakelj (MBK Orbea) 20 min 51 s
2. Nina Homovec (MBK Orbea) 22 min 24 s
3. Andreja Godec (Polet Garmin) 24 min 03 s

< Nazaj

Ostale novice

  • 17

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več