Jure Golčer izboljšal rekord proge na Tuševem vzponu

Tušev vzpon na Celjsko kočo, že enajsti zapored, je danes v knežjem mestu združil več kot dva tisoč ljubiteljev pohodništva in kolesarstva. Športno rekreativni dogodek je namenjen vsem stopnjam fizične pripravljenosti, njegov najbolj atraktivni del pa je 7,5 kilometrov dolg vzpon s 440 metri višinske razlike na katerem se je za odličja pomerilo kar 500 kolesarjev.

Absolutni zmagovalec je bil Jure Golčer, ki je s časom 16 minut in 27 sekund za tri sekunde izboljšal lanski rekord proge Roberta Vrečerja.

Kolesarska množica se je na vzpon podala ob 10. uri izpred Planeta Tuš v Celju in pot nadaljevala do Zagrada, kjer se je začel uradni start z merjenjem časa. V gorskem vzpenjanju se je pomerilo več kot 500 kolesarjev, najhitrejši tempo je uspel zdržati Jure Golčer, ki je z rezultatom 16 minut in 27 sekund že tretjič postal absolutni zmagovalec proge in rekorder tekmovanja. Gregor Gazvoda se je z zaostankom 50 sekund uvrstil na drugo mesto, tretje mesto med top kolesarji današnjega dne pa je zasedel Tekavec Gregor z rezultatom 17 minut in 21 sekund. Med tekmovalkami je prvo mesto zasedla Tanja Žakelj s časom 20 minut in 51 sekund, druga je bila Nina Homovec, tretja pa Andreja Godec.

Najbolje uvrščeni tako med moško kot žensko konkurenco so prejeli denarne nagrade v skupni vrednosti 1600 evrov, novi rekorder proge pa še dodatno nagrado v višini 500 evrov. Z medaljami in praktičnimi nagradami je organizator nagradil tudi zmagovalce v devetih posameznih kategorijah. Po razglasitvi rezultatov so športniki in rekreativci nadaljevali s prijetnim druženjem ob pogostitvi in glasbi skupine Victory.

Rezultati:

Moški absolutno:

1. Jure Golčer (De Rosa-Stac Plastic) 16 min 27 s
2. Gregor Gazvoda (KTM-Gebrüder Weiss) 17 min 17 s
3. Gregor Tekavec (BTC BAUER) 17 min 21 s

Ženske absolutno:

1. Tanja Žakelj (MBK Orbea) 20 min 51 s
2. Nina Homovec (MBK Orbea) 22 min 24 s
3. Andreja Godec (Polet Garmin) 24 min 03 s

< Nazaj

Ostale novice