Junija v Planetih Tuš Kung fu Panda 2, Avtomobili 2 in Transformerji

Na filmska platna Planetov Tuš prihaja ta teden akcija Možje X: Prvi razred, do konca meseca pa še dolgo pričakovana nadaljevanja Kung fu Panda 2, Avtomobili 2 in Transformerji. Gledalci so si minuli vikend najraje ogledali Pirate s Karibov: Z neznanimi tokovi in Prekrokano noč 2. V Celju bo v petek vroče na koncertu Tabujev, v Mariboru ob temperamentih Trubačih, v Kranju pa ob poletnih ritmih s plaže Zrče. Do konca meseca se v Disco Planetih obetajo še vroče klubske zabave, večeri z dinamično in razburljivo plesno vadbo v eksotičnih ritmih zumbe in med drugim tudi koncert srbske zvezdnice Ane Nikolić. Sredi meseca junija prihaja v Planete Tuš tudi pisani svet Disneyevih junakov z nepozabnimi doživetji, ustvarjalnimi delavnicami, igrami, zabavami in kino predstavami.

Na filmska platna Planetov Tuš prihaja ta teden akcija Možje X: Prvi razred. Preden sta Charles Xavier in Erik Lensherr postala Profesor X in Magneto, sta bila le mladeniča, najboljša prijatelja, ki sta odkrivala svojo moč. Skupaj z drugimi mutanti sta poskušala preprečili največjo grožnjo, ki jo je svet kdaj poznal. V sodelovanju med njimi pa je prišlo do razkola, zaradi katerega se je začela večna vojna med Magnetovim bratstvom in X-Menom Profesorja X.

Do konca meseca junija bodo v Planetih Tuš številne odlične filmske premiere. Že naslednji teden prihaja na velika platna animirana družinska komedija Kung fu Panda 2, v drugi polovici meseca pa še animirana družinska pustolovščina Avtomobili 2, akcijski triler Hanna s Cate Blanchett in Saoirse Ronan v glavnih vlogah. Zadnjega v mesecu se obeta nadaljevanje akcijske znanstvenofantastične uspešnice Transformerji 3: Temna stran meseca.

Deževna sobota in dela prosta nedelja sta kot nalašč za obisk kina. Filmske uspešnice v Planetih Tuš so tako minuli konec tedna privabile 16.153 gledalcev. Na prvem mestu ostaja ena najbolj pričakovanih filmskih novosti tega leta Pirati s Karibov: Z neznanimi tokovi, ki si jo je ogledalo 6.725 gledalcev, tik za njo pa je s 6.635 ogledi Prekrokana noč 2. Tretje mesto je s 1.057 gledalci osvojil film Dekliščina, četrto z 825 Rio, še ne dolgo tega prvi Hitri in drzni 5 pa so na petem mestu.

Ta vikend se v Planetih Tuš obetajo nepozabne zabave. V Celju bo petkov večer oblikovala ena najbolj popularnih slovenskih skupin – Tabu, v Mariboru bodo za nepozabno zabavo v balkanskem melosu poskrbeli Trubači, v Kranju se bo zgodila uvertura v poletje z DJ-i s paške plaže Zrče, v Koper pa prihajajo gostje iz Beograda, veliko odkritje zadnjih let, skupina Sveže amputirana ruka Satrianija ali krajše: S.A.R.S. Do konca meseca se Planetih Tuš pripravljajo še vroče Playboyeve zabave, večere z dinamično in razburljivo plesno vadbo v eksotičnih ritmih zumbe ter koncerta srbska pop zvezdnice Ane Nikolić in srbskega pop folk dua Đogani.
V Novem mestu se bo v četrtek ob 17. uri in v Celju v soboto ob 11. uri odvil osnovnošolski zabavnoglasbeni festival Korajža velja, na katerem bodo nastopili mladi glasbeni upi. To soboto bodo od 9. ure dogajanje v avlah Planetov Tuš popestrile domače tržnice s ponudbo kmečkih izdelkov in dobrot podeželja. V štajerski prestolnici bo avla Planeta Tuš od drugega do četrtega junija gostila zanimivo razstavo kuncev in morskih prašičkov. Prvih štirinajst dni v juniju pa bo primorski Planet Tuš krasila razstava obalnih vrtcev in šol, na kateri se bodo z različnimi likovnimi tehnikami predstavili najmlajši umetniki z obale.

Sredi meseca junija prihaja v Planete Tuš pisani svet Disneyevih junakov. Obiskovalci se bodo na posebni razstavi lahko fotografirali z najbolj znanimi liki iz risank. V ustvarjalni delavnici Postani princesa ali pirat si bodo najmlajši lahko izdelali lastno krono ali meč in se na piratski zabavi podali v lov na skriti zaklad. Znamenito Route 66 bodo lahko mladi obiskovalci planetov podoživeli na dirkalni stezi v vožnji s poganjalci, vsakokratni zmagovalec pa bo za nagrado prejel vstopnico za ogled filma Avtomobili 2, ki sredi meseca prihaja v Tušev kino. V predstavi Pustolovščina na morju pa bodo gledalci izvedeli še, kakšne počitnice sta preživela Miki in Mini.