Jesen v Planetu Tuš Celje

Planet TUŠ v Celju bo v jesenskem času, tako za odrasle kot za otroke, kraj številnih dogodkov, predstav in delavnic.

Jesen v Planetu Tuš Celje Planet Tuš v Celju bo v jesenskem času, tako za odrasle kot za otroke, kraj številnih dogodkov, predstav in delavnic. V času med 15. septembrom in 15.oktobrom se bodo v centru zvrstile številne aktivnost, ki sodijo v sklop dogajanja pod imenom Jesen v Planetu Tuš. Za obiskovalce bomo pripravili pravo ‘jesensko’ tržnico, s predstavitvijo starih običajev, plesa ter pripravo jedi in napitkov, številne otroške delavnice, obdaritev in koncert Damjane Golavšek za vse prvošolčke, teden otroških predstav, številne animacije in akcijo ‘Vaša nova podoba’ v stilu letošnje jesenske mode.

Aktivi kmečkih žena iz Laškega, Vitanja in Šmarja pri Jelšah, Društvo vinogradnikov in kletarjev Trta, prav tako iz Šmarja pri Jelšah ter folklorni skupini iz Šentjurja in Kompolja bodo v času jesenskega dogajanja ob petkih, med 15. in 19. uro, in sobotah, med 10. in 14. uro, predstavili številne stare običaje priprave hrane, izdelave cvetja iz papirja, jesensko luščenje fižola, čiščenje koruze, ribanja zelja, kletarjenje in tradicionalne plese. Obiskovalci bodo lahko ob tem poizkusili tudi različne vrste tradicionalne hrane, sadne in zeliščne napitke, potice, mešano pecivo ter različne vrste kruha.

Jesen v Planetu Tuš Celje Vsak petek, med 16. in 19. uro, in soboto, med 9. in 12. ter 16. in 19. uro, bodo v Planetu Tuš potekale tudi otroške delavnice. Pod pedagoškim vodstvom bodo otroci na temo jesen izdelovali številne izdelke, se učili pesmice, risali, se igrali, itd.

V času Tedna otroka, ki je med 6. in 12. oktobrom 2003, bo kinodvorana številka 7 vsak dan ob 18. uri prizorišče otroških predstav. V tem tednu bodo z animacijskimi nastopi za popestritev dogajanja v poskrbeli tudi balonar Mihec, Lisjak Rex, Kravica Milka in Tuško. Z vsemi maskotami se bodo otroci lahko brezplačno fotografirali.

Jesen v Planetu Tuš Celje V petek, 19. septembra, ob 18. uri, podjetje Tuš za vse, ki so letos prvič vstopili v šolo, organizira koncert Damjane Golavšek. Med drugim jih bo srednjeveški pisar na zabaven način popeljal v svet črk in pisanja ter jih vzpodbudil, da svoje prve črke zapišejo v srednjeveško knjigo z gosjim peresom. Prvošolčki bodo obdarjeni tudi z lepimi darili.

V znamenju jeseni bo potekala tudi mesečna akcija ‘Vaša nova podoba’. V stilu letošnje jesenske mode bodo dva izžrebana kandidata modni strokovnjaki na predstavitvenem prostoru stilsko preobrazili 26. septembra 2003, ob 19. uri.

Dodatne informacije:
Leonida PINTER
tel.: 03 424 11 32
leonida.pinter@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo vas o odpoklicu izdelka: LAN NATURA 150 g, EAN: 3859891427673, uporabno najmanj do: 16.11.2024, lot: 228 zaradi presežene vrednosti cianovodikove kisline. Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa in vrnili vam bomo kupnino. Vaš Tuš  

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka: PURANJI FILE, PRSI VP Uporabno najmanj do: 25. 10. 2023 (datum je odtisnjen na etiketi vrečke). Serija št.: 6150489154 Proizvajalec: ANIMEX FOODS SP. Z.O.O, ul. T. Chatubinskiego 8, Warszawa zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Salmonella spp. Potrošniki naj živila ne zaužijejo, temveč ga zavržejo ali … Več

  • Cenjene stranke obveščamo o preventivnem umiku izdelka:   OSTRA MOKA VSAK DAN, TIP 400, 1 kg. Uporabno najmanj do 10. 7. 2024 (datum je odtisnjen na vrhu vrečke). Proizvajalec: Mlinotest živilska industrija d.d. za Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje.   Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa … Več