Finale Tuševe zvezdice bo razkrilo letošnjo najboljšo ekipo mladih kulinaričnih zvezd

Izjemen in zelo odmeven projekt Tuševa zvezdica, ki širši javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke, predstavlja mlade in ambiciozne kuharje, natakarje in turistične delavce pri njihovih prvih korakih, se bliža vrhuncu. Za Tuševo zvezdico so se letos že odvila tri predtekmovanja in razkrila 9 najboljših ekip. Mlade mojstre iz Srednjih gostinskih in turističnih šol Ljubljana, Celje, Maribor, Radenci, Radovljica, Novo mesto in Izola čaka le še finalno tekmovanje, ki bo potekalo v ponedeljek, 14. maja 2018, v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem rtiču. Predstavili se bodo z lokalno kulinarično zgodbo, o najboljši ekipi pa bo odločalo super finale s sladico, pripravljeno iz sestavin skrivnostne škatle.

Na velikem finalnem tekmovanju Tuševe zvezdice 2018, lansko leto je v Kranjski Gori prvo mesto osvojila ekipa SŠGT Ljubljana, ki bo potekalo v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem rtiču bo najboljša ekipa prejela laskavi naslov »Tuševa zvezdica 2018«. Za naslov in nagrade se bodo potegovale prve tri uvrščene ekipe predtekmovanj iz Ljubljane, Maribora in Radovljice. Vseh devet ekip se bo na finalu pomerilo v pripravi regionalne glavne jedi, dve najboljši ekipi med njimi – superfinalistki pa se bosta nato še pomerili v pripravi restavracijske sladice.

Letošnji projekt – Tuševa zvezdica 2018 so pri Tušu še nadgradili in tako omogočili prav vsem dijakom, ki se izobražujejo na srednjih gostinskih in turističnih šolah po vsej Sloveniji, da se ga udeležijo. Tako pridobijo ne le mikavne nagrade in laskavi naziv, temveč tudi dragocene izkušnje, ki jim bodo v pomoč ob vstopu na poklicno pot. Na tekmovanje je vsaka šola lahko prijavila po dve ekipi, ki jo sestavljajo kuhar, pomočnik, natakar in turistični vodič. Tekmovali pa sta v pripravi hrane, postrežbi ter predstavitvi regije, iz katere ekipa prihaja.

V Tušu preko tovrstnih aktivnosti aktivno vstopajo na pot promocije definictarnih poklicev v gostinstvu in turizmu, hkrati pa mlade, inovativne in nadarjene kuharje, natakarje in turistične tehnike predstavljajo širši javnosti in tudi bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke. »Verjamemo v uspeh projekta in verjamemo, da prispeva k razmisleku marsikaterega mladega, ki se odloča o svoji karierni poti. Želimo namreč spodbuditi mlade, da gostinski ali turistični poklic postane njihov življenjski sopotnik,« je dodal Brane Pevec, direktor nabave, logistike, veleprodaje in Cash&Carry v Tušu. Tako se slovenski trgovec preko projekta povezuje s šolami ter spodbuja širši interes mladih za poklice v gostinstvu in turizmu ter s tem posega na polje družbeno-odgovornih aktivnosti na področju trga dela.