Filmsko gledališče v Planetu Tuš Kranj – dva meseca filmov neodvisne produkcije

Na filmska platna Planetov Tuš prihajata ta teden dve filmski novosti, akcijska pustolovščina Čas lova na čarovnice, ekskluzivno le v Planetih Tuš, in komedija Mr. Joint. V Kranju se ta teden začenja Filmsko gledališče, projekt, v katerem bo v naslednjih dveh mesecih na ogled osem filmov slovenske in svetovne neodvisne filmske produkcije. Prva bo ta četrtek na sporedu drama Noč. Prvo mesto lestvice najbolj gledanih filmov v Planetih Tuš je ta vikend prevzela sinhronizirana animirana 3D družinska komedija Samova pustolovščina: Skrivni prehod. V mesecu januarju se bo v Planetu Tuš nadaljevalo noro vzdušje veselega decembra. Številne in raznolike klubske večere bodo popestrili koncerti Eda Maajke in hrvaške skupine E.T., balkanski melos pa bo pričarala Zlata truba Guče Bojan Ristić Brass Band.

V Planetu Tuš Kranj si lahko ljubitelji filma v naslednjih mesecih ogledajo osem tematsko in žanrsko raznolikih filmov svetovne in slovenske neodvisne produkcije. Filmsko gledališče je dogodek, pripravljen posebej z mislijo na ljubitelje kakovostne neodvisne filmske produkcije. Filmi bodo na ogled vsak četrtek, od 13. januarja do 3. marca 2011, vsakokrat ob 20. uri. Na ogled bodo filmi iz Švedske, Velike Britanije, Poljske, Nemčije, Danske, ZDA, Indije in Slovenije. Med filmi so kandidati za tujejezične oskarje in filmi, nagrajeni na številnih festivalih od Montreala in Park Cityja do Benetk in Karlovih Varov. Prva bo ta četrtek na sporedu drama Noč. Zgodba o treh najstnikih, ki se odvija od jutra, kjer se film začne, do večera prejšnjega dne, kjer se film konča. Film je zgodba o spominjanju, zgodba o treh pogledih na isto noč, pogledih, ki poskušajo odgovoriti na vprašanje, zakaj je bila noč takšna, da jo je najbolje pozabiti in začeti znova.

Na filmska platna Planetov Tuš prihajata v tem tednu še dve žanrsko različni filmski novosti. Akcijsko fantazijska pustolovščina Čas lova na čarovnice, ki začne s predvajanjem ta četrtek ekskluzivno v Planetih Tuš Celje, Maribor in Kranj ter februarja še v Kopru in Novem mestu, je zgodba, v kateri sta glavni vlogi odigrala oskarjevec Nicolas Cage in Ron Perlman in je v Sloveniji na ogled le v kinematografih Tuš. Zgodba govori o junaškem križarju in njegovem najboljšem prijatelju menihu, ki se po desetletjih krutega bojevanja vrneta domov, da bi odkrila, da je njun svet uničila kuga. Cerkvene starešine so prepričani, da je za pustošenje krivo dekle, obtoženo coprništva. Podajo se na potovanje v oddaljeni samostan, kjer naj bi menihi izvedli starodavni obred in tako deželo rešili prekletstva. Potovanje se prelevi v preizkušnjo poguma, ki bo odločala o usodi sveta. Komedija Mr. Joint pa je zgodba o moškem, ki ima 43 lažnih identitet, 4 otroke, 89 telefonskih linij, 25 podjetij po vsem svetu in več kot milijon prodanih knjig. Družil se je s pripadniki mafije, CIE, IRE in MI6. Jedrski fizik, poznavalec marihuane, učitelj, pralec denarja, gentleman, ubežnik in vohun, dober pripovedovalec, potovalni agent, pisec, filozof znanosti, promotor roka, javni govornik, ljubitelj namiznih iger in največji tihotapec mamil na svetu. Spoznajte Howarda Marksa alias g. Nicea.

Filmske uspešnice so ta vikend v kinematografe Planetov Tuš privabile 21.288 gledalcev. Prvo mesto je prepričljivo prevzela sinhronizirana animirana 3D družinska komedija Samova pustolovščina: Skrivni prehod, ki si jo je ogledalo 7.334 gledalcev. Na drugo mesto je s 4.939 gledalci zdrsnila komedija Njuna družina, ki navdušuje kot tretji del po filmih Njeni tastari in Njegovi tastari. Na tretje mesto pa se je s 3.970 gledalci uvrstila triler drama Turist z Angelino Jolie in Johnnyjem Deppom v glavnih vlogah. Peterico zaključujeta romantična komedija Življenje, kot ga poznaš, in slovenski filmski hit leta 2010 Gremo mi po svoje z Jurijem Zrnecem v glavni vlogi.

Ta vikend bodo na plesiščih Planetov Tuš za zabavo poskrbeli različni klubski večeri. V soboto bo Planet Tuš Koper vse do jutra »razturala« Zlata truba Guče Bojan Ristić Brass Band. V Kranju se v soboto obeta koncert hrvaške skupine E.T. V Celju pa bo plesišče v soboto ogrela prav posebna zabava. Kopalke in plaža sredi ledenega januarja? Tako je! Za odlično glasbeno podlago bosta poskrbeli LADY M & ANNY M, za nepozabno vzdušje pa poletni koktajli in posebna presenečenja za obiskovalke.