Engrotuš postaja eden od največjih tujih investitorjev v Makedoniji

Naše podjetje, ki se je več kot eno leto pripravljalo na široki investicijski projekt širjenja svoje dejavnosti v Makedoniji, je pred zadnjo fazo začetka izgradnje verige svojih supermarketov v tej državi.

Naše podjetje, ki se je več kot eno leto pripravljalo na široki investicijski projekt širjenja svoje dejavnosti v Makedoniji, je pred zadnjo fazo začetka izgradnje verige svojih supermarketov v tej državi. Izbranih imamo že več kot 30 parcel večjih površin, na katerih bomo postavili svoje supermarkete. Obenem nameravamo v tej državi zgraditi še sodoben logistični center in Planet Tuš. Ocenjena vrednost celotne naložbe znaša 61 milijonov evrov, zanjo pa smo že zagotovili tudi ustrezne mednarodne garancije za zavarovanje celotnega posla. Ministrstva vlade Republike Makedonije, ki so vpeta v zagotavljanje pogojev za razvoj tujih naložb v tej državi, so že v celoti podprla naš projekt.

»Makedonsko vladno garnituro je prepričala predvsem naša odločenost, da v celotnem paketu investiramo na območju vse Makedonije, da zagotovimo nova delovna mesta in da v projekt vključujemo tudi njihova podjetja. Najprej že v fazi izgradnje, potem pa tudi v verigo dobaviteljev, ki bodo oskrbovali naše supermarkete v tej državi. V celotnem projektu pa vidimo tudi široke možnosti za bistveno okrepitev bilateralnega sodelovanja med Slovenijo in Makedonijo. Tudi slovenski dobavitelji v naši trgovski verigi bodo pridobili novo priložnost za povečevanje prodaje v državi, kjer sicer še poznajo naše blagovne znamke,« opredeljuje projekt Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe, in dodaja, da je podjetje, ki ga vodi, že doslej bistveno prispevalo k hitri rasti gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Makedonijo.

V Engrotušu, ki je v zadnjem letu bistveno napredoval po vseh kazalcih uspešnosti med slovenskimi podjetji in se prebil med deseterico najuspešnejših gospodarskih družb, vidimo optimum svojega delovanja v Sloveniji pri dosegu četrtinskega tržnega deleža v trgovinski branži. Zaradi tega zdaj svoj razvoj širimo še v države z ustreznim razvojnim in tržnim potencialom. Ena od njih je tudi Makedonija, kjer nameravamo že v naslednjem letu odpreti prvi del verige svojih trgovin. Prvi del investicijskega ciklusa v tej državi predvideva postavitev 23 supermarketov, v drugem delu investicijskega ciklusa pa bo s širitvijo v tej državi nadaljeval z nekoliko počasnejšim tempom. Glede na delež tujih investicij v Makedoniji in glede na dinamiko njihovega uresničevanja bo tako Engrotuš z izgradnjo verige supermarketov in spremljajoče infrastrukture postal eden od največjih tujih investitorjev v tej državi. S svojo dejavnostjo pa bomo bistveno pripomogli tudi k ekonomskemu sodelovanju med Makedonijo in EU.

Dodatne informacije:
Aleksander Svetelšek
direktor družbe Engrotuš
tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: info@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.