Engrotuš postaja eden od največjih tujih investitorjev v Makedoniji

Naše podjetje, ki se je več kot eno leto pripravljalo na široki investicijski projekt širjenja svoje dejavnosti v Makedoniji, je pred zadnjo fazo začetka izgradnje verige svojih supermarketov v tej državi.

Naše podjetje, ki se je več kot eno leto pripravljalo na široki investicijski projekt širjenja svoje dejavnosti v Makedoniji, je pred zadnjo fazo začetka izgradnje verige svojih supermarketov v tej državi. Izbranih imamo že več kot 30 parcel večjih površin, na katerih bomo postavili svoje supermarkete. Obenem nameravamo v tej državi zgraditi še sodoben logistični center in Planet Tuš. Ocenjena vrednost celotne naložbe znaša 61 milijonov evrov, zanjo pa smo že zagotovili tudi ustrezne mednarodne garancije za zavarovanje celotnega posla. Ministrstva vlade Republike Makedonije, ki so vpeta v zagotavljanje pogojev za razvoj tujih naložb v tej državi, so že v celoti podprla naš projekt.

»Makedonsko vladno garnituro je prepričala predvsem naša odločenost, da v celotnem paketu investiramo na območju vse Makedonije, da zagotovimo nova delovna mesta in da v projekt vključujemo tudi njihova podjetja. Najprej že v fazi izgradnje, potem pa tudi v verigo dobaviteljev, ki bodo oskrbovali naše supermarkete v tej državi. V celotnem projektu pa vidimo tudi široke možnosti za bistveno okrepitev bilateralnega sodelovanja med Slovenijo in Makedonijo. Tudi slovenski dobavitelji v naši trgovski verigi bodo pridobili novo priložnost za povečevanje prodaje v državi, kjer sicer še poznajo naše blagovne znamke,« opredeljuje projekt Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe, in dodaja, da je podjetje, ki ga vodi, že doslej bistveno prispevalo k hitri rasti gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Makedonijo.

V Engrotušu, ki je v zadnjem letu bistveno napredoval po vseh kazalcih uspešnosti med slovenskimi podjetji in se prebil med deseterico najuspešnejših gospodarskih družb, vidimo optimum svojega delovanja v Sloveniji pri dosegu četrtinskega tržnega deleža v trgovinski branži. Zaradi tega zdaj svoj razvoj širimo še v države z ustreznim razvojnim in tržnim potencialom. Ena od njih je tudi Makedonija, kjer nameravamo že v naslednjem letu odpreti prvi del verige svojih trgovin. Prvi del investicijskega ciklusa v tej državi predvideva postavitev 23 supermarketov, v drugem delu investicijskega ciklusa pa bo s širitvijo v tej državi nadaljeval z nekoliko počasnejšim tempom. Glede na delež tujih investicij v Makedoniji in glede na dinamiko njihovega uresničevanja bo tako Engrotuš z izgradnjo verige supermarketov in spremljajoče infrastrukture postal eden od največjih tujih investitorjev v tej državi. S svojo dejavnostjo pa bomo bistveno pripomogli tudi k ekonomskemu sodelovanju med Makedonijo in EU.

Dodatne informacije:
Aleksander Svetelšek
direktor družbe Engrotuš
tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: info@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka: PURANJI FILE, PRSI VP Uporabno najmanj do: 25. 10. 2023 (datum je odtisnjen na etiketi vrečke). Serija št.: 6150489154 Proizvajalec: ANIMEX FOODS SP. Z.O.O, ul. T. Chatubinskiego 8, Warszawa zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Salmonella spp. Potrošniki naj živila ne zaužijejo, temveč ga zavržejo ali … Več

  • Cenjene stranke obveščamo o preventivnem umiku izdelka:   OSTRA MOKA VSAK DAN, TIP 400, 1 kg. Uporabno najmanj do 10. 7. 2024 (datum je odtisnjen na vrhu vrečke). Proizvajalec: Mlinotest živilska industrija d.d. za Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje.   Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa … Več

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka: SUŠENI DATELJNI S KOŠČICO, 200g uporabno najmanj do: 31.12.2023 LOT:HA310/43 zaradi možne prisotnosti tujka v živilu. Kupci lahko izdelek vrnete, na mesto nakupa in povrnili vam bomo kupnino.