Engrotuš odslej delniška družba

Trgovsko podjetje Engrotuš, ki je sestavni del Skupine Tuš, se je konec decembra 2007 preoblikovalo v delniško družbo. Predsednik njene uprave je Aleksander Svetelšek, članica uprave pa Tanja Tuš.

Nekdanja družba z omejeno odgovornostjo Engrotuš se je konec leta 2007 preoblikovala v delniško družbo, predsednik njene uprave je Aleksander Svetelšek, ki je hkrati tudi Generalni direktor Skupine Tuš. V štiričlanskem nadzornem svetu je funkcijo predsednika prevzel Emil Štukelj, člani sveta pa so Mirko Tuš, Dušan Korošec in Gorazd Lukman.

Družba Engrotuš bo na trg ponudila predvidoma 35 odstotkov delnic, o natančnem številu pa se bo odločila skupščina, ki bo predvidoma sklicana v aprilu po izvedenem zaključnem računu. Po besedah Aleksandra Svetelška je prodajo delnic Engrotuša malim delničarjem mogoče pričakovati v sredini letošnjega leta po prejetju revizorjevega poročila za poslovno leto 2007, njihovo tržno vrednost pa ocenjujejo na 250 milijonov evrov.

Vodstvo podjetja, ki združuje dejavnosti trgovine, zabave in rekreacije, gostinstva ter energetike, se je za takšno potezo odločilo predvsem zaradi velikopoteznih načrtov nadaljnje širitve na kar tri tuje trge hkrati ter seveda nadaljnje širitve na slovenskem trgu. Že v letu 2007 je Tuš v Bosni in Hercegovini odprl kar štiri trgovske centre, gradbena dela pa že potekajo na desetih novih lokacijah: dveh v BIH, šestih v Srbiji ter dveh v Makedoniji.

»Novo leto začenjamo z ambicioznimi cilji ter novo statusno obliko družbe, s katero bomo zastavljene cilje tudi lažje dosegli.«, je povedal novi predsednik uprave. »Ker že danes mislimo na jutri, smo med prioritete leta 2008 uvrstili nadaljnji prodor na kar tri zahtevne tuje trge, s katerim si bomo v naslednjih petih letih zagotovili stabilno rast.«

Za Skupino Tuš bo tako tudi leto 2008 v znamenju investicij tako v tujini kot v Sloveniji, nove otvoritve zeleno-rumene trgovske verige na tujih trgih pa se obetajo že v prvi polovici leta 2008.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več