Engrotuš na vrhu evropske lestvice uspešnih podjetij

Vstop Slovenije v EU je slovenskemu gospodarstvu omogočil tudi mednarodne primerjave uspešnosti, ki jih objavljajo najuglednejše mednarodne neodvisne institucije.

Vstop Slovenije v EU je slovenskemu gospodarstvu omogočil tudi mednarodne primerjave uspešnosti, ki jih objavljajo najuglednejše mednarodne neodvisne institucije. Tako je na najnovejši lestvici 500 uspešnih evropskih podjetij, ki jo je objavil Business Week, prvič v njeni zgodovini tudi desetina uspešnih slovenskih podjetij. Toda po zaslugi naše družbe Engrotuš iz Celja se prvo slovensko podjetje na tem seznamu najde že na 30. mestu. Ta uvrstitev je namreč zapisana pred imenom Engrotuš, medtem ko se na lestvici do sto pojavi samo še eno slovensko podjetje. Eno se znajde med drugo stotnijo, medtem ko so ostala v drugi polovici lestvice Europe’s 500, kot se imenuje razvrstitev evropskih podjetij glede na njihovo uspešnost.

Pri merilih za razvrstitev so neodvisni ocenjevalci za prednostni kriterij jemali relativno povečevanje števila zaposlenih (Birchev index) v triletnem časovnem obdobju. Ta indeks namreč ne upošteva zgolj absolutnega povečevanja števila zaposlenih, ampak zagotavlja enakopravno obravnavanje velikih in malih podjetij z več kot 50 zaposlenimi.

»Visoka uvrstitev družbe Engrotuš na lestvico Europe’s 500, kjer smo pristali na 30. mestu med najboljšimi evropskimi podjetji, je seveda potrditev naše stabilne rasti in poslovanja,« je danes komentiral Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe. Dodal je, da gre za podjetja, ki izražajo svojo razvojno naravnanost, kar je Engrotuš na nacionalni ravni že večkrat dokazal. V preteklem letu je bila naša družba že drugič Zlata gazela kot najhitreje rastoče slovensko podjetje, ima pa tudi več drugih verificiranih priznanj o trdnosti in bonitetah svojega poslovanja. »Seveda pa naše poslovanje najbolj verodostojno izražajo realni podatki o prihodkih, investicijah, zaposlovanju. Družba Engrotuš je že v preteklem letu dosegla 454 milijonov € prihodkov, za naložbe je namenila dobrih 71 milijonov € in imela 3500 sodelavcev. Ker pa Europe’s 500 poleg poslovnih izkazov upošteva tudi razvojno energijo, sem za visoko uvrstitev seveda vesel, še posebej, ker dokazuje, da so slovenska podjetja lahko nadpovprečno uspešna tudi v hudi evropski konkurenci,« še dodaja direktor Aleksander Svetelšek.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.