Engrotuš na vrhu evropske lestvice uspešnih podjetij

Vstop Slovenije v EU je slovenskemu gospodarstvu omogočil tudi mednarodne primerjave uspešnosti, ki jih objavljajo najuglednejše mednarodne neodvisne institucije.

Vstop Slovenije v EU je slovenskemu gospodarstvu omogočil tudi mednarodne primerjave uspešnosti, ki jih objavljajo najuglednejše mednarodne neodvisne institucije. Tako je na najnovejši lestvici 500 uspešnih evropskih podjetij, ki jo je objavil Business Week, prvič v njeni zgodovini tudi desetina uspešnih slovenskih podjetij. Toda po zaslugi naše družbe Engrotuš iz Celja se prvo slovensko podjetje na tem seznamu najde že na 30. mestu. Ta uvrstitev je namreč zapisana pred imenom Engrotuš, medtem ko se na lestvici do sto pojavi samo še eno slovensko podjetje. Eno se znajde med drugo stotnijo, medtem ko so ostala v drugi polovici lestvice Europe’s 500, kot se imenuje razvrstitev evropskih podjetij glede na njihovo uspešnost.

Pri merilih za razvrstitev so neodvisni ocenjevalci za prednostni kriterij jemali relativno povečevanje števila zaposlenih (Birchev index) v triletnem časovnem obdobju. Ta indeks namreč ne upošteva zgolj absolutnega povečevanja števila zaposlenih, ampak zagotavlja enakopravno obravnavanje velikih in malih podjetij z več kot 50 zaposlenimi.

»Visoka uvrstitev družbe Engrotuš na lestvico Europe’s 500, kjer smo pristali na 30. mestu med najboljšimi evropskimi podjetji, je seveda potrditev naše stabilne rasti in poslovanja,« je danes komentiral Aleksander Svetelšek, direktor naše družbe. Dodal je, da gre za podjetja, ki izražajo svojo razvojno naravnanost, kar je Engrotuš na nacionalni ravni že večkrat dokazal. V preteklem letu je bila naša družba že drugič Zlata gazela kot najhitreje rastoče slovensko podjetje, ima pa tudi več drugih verificiranih priznanj o trdnosti in bonitetah svojega poslovanja. »Seveda pa naše poslovanje najbolj verodostojno izražajo realni podatki o prihodkih, investicijah, zaposlovanju. Družba Engrotuš je že v preteklem letu dosegla 454 milijonov € prihodkov, za naložbe je namenila dobrih 71 milijonov € in imela 3500 sodelavcev. Ker pa Europe’s 500 poleg poslovnih izkazov upošteva tudi razvojno energijo, sem za visoko uvrstitev seveda vesel, še posebej, ker dokazuje, da so slovenska podjetja lahko nadpovprečno uspešna tudi v hudi evropski konkurenci,« še dodaja direktor Aleksander Svetelšek.

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.