Engrotuš doniral 5.000 evrov Splošni bolnišnici Celje za nakup novega CT aparata

V Engrotušu smo danes Splošni bolnišnici Celje podarili 5.000 € za nakup novega CT aparata oz. rentgena za globinsko diagnostiko.

Engrotuš doniral 5.000 evrov Splošni bolnišnici Celje za nakup novega CT aparata V Engrotušu smo danes Splošni bolnišnici Celje podarili 5.000 € za nakup novega CT aparata oz. rentgena za globinsko diagnostiko. Zavedamo se namreč, da ne delujemo v izoliranem okolju, temveč da je naše poslovanje močno vpeto v širše družbeno okolje. Zato že vrsto let usmerjamo svoje družbeno odgovorne aktivnosti v projekte, ki so namenjeni otrokom in mladini ter s katerimi želimo prispevati k njihovemu boljšemu in kakovostnejšemu življenju.

CT aparat omogoča natančnejše postavljanje diagnoz. Z njim lahko odkrijejo le nekaj milimetrov velike bolezenske spremembe v telesu, spremembe na možganih, v pljučih, na trebušnih organih, rodilih, kosteh in drugje. Zaradi svoje univerzalnosti je uporaben tako pri odkrivanju zlomov, krvavitev kot tudi raznih benignih ali rakavih tvorb. Zagotavlja hitre in kakovostne podatke, ki so ključni za načrtovanje najbolj učinkovitega načina zdravljenja vsakega posameznega bolnika. Uporabljajo pa ga lahko vse starostne kategorije bolnikov, tudi otroci.

V Engrotušu pozdravljamo pobudo Splošne bolnišnice Celje za nakup novega diagnostičnega CT aparata, saj bolnišnica s svojo širino delovanja pomembno vpliva na mnoga življenja ne samo v celjski, temveč tudi v širši regiji. Veseli smo, da lahko z družbeno odgovornim ravnanjem tudi sami vračamo v lokalno okolje, iz katerega izviramo, ter tako prispevamo k njegovemu razvoju in napredku.

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več