Engrotuš donator leta 2004

Pri Tušu smo v letošnji humanitarni akciji ˝Za tisoč nasmehov˝ omogočili tisoč otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na Debelem rtiču. Zaradi izjemne donacije v višini 35 milijonov tolarjev nas je Rdeči križ Slovenije proglasil za Donatorja leta.

Pri Tušu smo v letošnji humanitarni akciji ˝Za tisoč nasmehov˝ omogočili tisoč otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na Debelem rtiču. Zaradi izjemne donacije v višini 35 milijonov tolarjev, ki smo jo v podjetju Engrotuš namenili tej humanitarni akciji, nas je Rdeči križ Slovenije proglasil za Donatorja leta 2004.

Letovanje, kjer se otroci preko športnih aktivnosti in ustvarjalnih dejavnosti učijo pozitivnega mišljenja in delovanja ter sprejemanja sebe in drugih, poteka v Letovišču in zdravilišču na Debelem rtiču, kjer se je od 14. junija do 30. avgusta zvrstilo 10 skupin po približno 100 otrok.

Humanitarno akcijo smo organizirali skupaj z Rdečim križem Slovenije. Otroci, ki so se udeležili letovanja, so bili izbrani v sodelovanju z območnimi združenji RK, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah po vsej Sloveniji.

Letovanje je vodilo strokovno usposobljeno osebje, ki je za otroke pripravilo pester celodnevni program. Otroci so se zabavali ob poslušanju pravljic, ogledih filmskih predstav, sprehodih v bližnjo in daljno okolico, izletih ter vožnji z ladjo. V ustvarjalnih delavnicah so otroci pokazali domišljijo in kreativnost pa tudi precej spretnosti pri izdelovanju izdelkov iz školjk, makaronov, storžev in podobnega. V plesnih delavnicah so se naučili svojih prvih plesnih korakov, v tečajih plavanja pa so nekateri celo prvič zaplavali.

Aleksander Svetelšek, naš direktor, je ob zaključku humanitarne akcije povedal: ˝Otrokom omogočiti čim več lepih trenutkov ter jim dati delček naših izkušenj, ki jim bodo vodilo v življenju, je največ, kar lahko za njih naredimo. V Engrotušu se tega zavedamo in zato smo pomoč ponudili tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Omogočiti počitnice otrokom, videti iskrice v njihovih očeh ter nasmeh na njihovih ustnicah pa so naše najlepše plačilo in nagrada.˝

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi
Tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.