Engrotuš d.o.o. odstopa od namere za oddajo ponudbe za odkup delnic družbe Emona Maximarket d.d.

Danes smo v časopisu Finance objavili odstop od namere za oddajo ponudbe za odkup delnic družbe Emona Maximarket d.d., objavljene v začetku tega tedna.

Zaradi pridobitve dodatnih informacij smo prepričani, da se naš kapitalski vložek v družbo Emona Maximarket ne bi povrnil v pričakovanem časovnem roku. Že ponudba družbe Poslovni sistem Mercator je visoka. Naša ponudba pa družbi ne bi zagotovila zastavljenih meril donosnosti vloženega kapitala, zato od namere odstopamo.

Svojo energijo in kapital bomo v družbi Engrotuš namenili predvsem konsolidaciji poslovanja naših trgovin in drugim projektom v kontekstu naše poslovne strategije.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec