Ekipi srednjih gostinskih šol Radovljica in Ljubljana prvi finalistki Tuševe kuharske zvezde

  • 15

Slovenski trgovec Tuš v sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije v letošnjem letu ponovno išče Tuševo kuharsko zvezdo. V prvem predtekmovanju, ki je potekalo danes na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje, sta žirijo prepričali ekipi inovativnih kuharjev, natakarjev in turističnih tehnikov Srednjih šol za gostinstvo in turizem Radovljica in Ljubljana. Preko projekta Tuš spodbuja širši interes mladih za poklice v gostinstvu in turizmu, mlade kuharske zvezde pa predstavlja širši javnosti, bodočim delodajalcem in kolegom iz stroke.

Letos so v Tušu ponovno pričeli s projektom Tuševa kuharska zvezda. Prenovljen in osvežen je z današnjim prvim predtekmovanjem v Celju postregel s zanimivim izborom lokalnih jedi, saj se je sedem ekip pomerilo v pripravi restavracijske sladice in regionalne glavne jedi. Med vsemi je zmagovalno jed, po oceni strokovnjakov iz Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Žabjo pečenico s korenčkovim pirejem, kremastim kislim zeljem ter drobljencem iz orehov in ocvirkov, pripravila ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana. Drugo uvrščena je bila ekipa Srednje gostinske in turistične šole Radovljica, ki je pripravila Pečen file zlatovčice s trdinkinim raviolom, zelenjavnim pirejem in peno kisle smetane. Ekipo komisije, ki je ocenjevala tekmovalce, je sestavljal tudi Celjan Marko Magajne, kuharski chef iz restavracije Galerija okusov, ki je leta 2010 postal prva Tuševa kuharska zvezda.

»Sedem ekip srednjih gostinskih in turističnih šol je danes dokazalo, da so mladi inovativni in zagnani pri kuhanju in pripravi jedi, še več, zavedajo se tudi slovenske tradicije, lokalne jedi pa uspešno združujejo z novimi kuharskimi prijemi in pripravljajo odlične specialitete. Prvo predtekmovanje potrjuje, da so tovrstni projekti med mladimi odlično sprejeti, v Tušu pa želimo še dodatno spodbuditi interes za poklice v gostinstvu in turizmu ter mlade, inovativne in nadarjene kuharje, natakarje in turistične tehnike predstaviti širši javnosti, bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke.« je povedal Brane Pevec, direktor Cash&Carry in veleprodaje v Tušu.

Nagrajenim ekipam Radovljice in Ljubljane se bo pridružilo še šest ekip iz vrst mladih kuharjev, natakarjev in turističnih tehnikov do 21 let, ki bodo pripravljali lokalne jedi v treh predtekmovanjih. Potekala bodo 15. februarja v Izoli, 15. marca v Radovljici in 12. aprila v Radencih. Skupno bo torej osem ekip, lokalnih zmagovalcev, v maju stopilo za kuharski pult in se v finalnem tekmovanju pomerilo v pripravi restavracijske sladice in regionalne glavne jedi. Zmagovalec – Tuševa kuharska zvezda 2017 se bo tako pridružil Marku Magajni iz SŠGT Celje, ki je laskavi naziv prejel leta 2010 in Magdaleni Pec iz SŠGT Maribor, zmagovalki leta 2011.

 

Komisija, ki je ocenjevala današnje ekipe:

Kuharska ekipa

Iztok Gumzej  (ISS vodja Cateringa)

Srečko Koklič (svetovalec DKSS)

Dušan Veršec (Šef kuhinje Terme Olimje)

Mastnak Dejan (Tri lučke)

Marko Magajne (Galerija okusov, Novo Celje, zmagovalec Tuševe kuharske zvezde l. 2010)

 

Strežna ekipa

Edvard Kužner (upokojeni profesor na SŠGT Celje-strežba in turizem)

Tatjana Klinar (vodja gostinstva Termana Laško)

Matjaž Kovačič (vodja strežbe Unior Zreče)

Predrag Canjko (svetovanje v hotelirstvu)

< Nazaj

Ostale novice

  • 17

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več