Družina iz Novega mesta za Ivo in Nino dobila polletno zalogo plenic

Družina Šinkovec iz Novega mesta je že tretja, ki je v sklopu letošnje akcije Tuševi dvojčki in trojčki prejela polletno zalogo pleničk Pampers.

240Družina Šinkovec iz Novega mesta je že tretja, ki je v sklopu letošnje akcije Tuševi dvojčki in trojčki prejela polletno zalogo pleničk Pampers. Tudi letos bomo v Tušu v sodelovanju s podjetjem Procter&Gamble kar 28 slovenskim družinam, v katerih so se nedavno rodili dvojčki ali trojčki, podarili polletno zalogo pleničk. S tem se bo število otrok, obdarjenih v šestih letih, povzpelo že na 386.

Za družino Šinkovec je bil 15. maj prav poseben dan, saj sta takrat v porodnišnici Novo mesto na svet prijokali deklici Iva in Nina. Tako sta do sedaj štiričlansko družino Šinkovec z dvema dečkoma dopolnili še dve mali deklici. Tušev paket s polletno zalogo pleničk sta v imenu novorojenčkov prevzela srečna in ponosna starša, mamica Melita in očka Aljoša, ki sta bila nagrade zelo vesela: »Plenice so danes zelo velik strošek, še posebej za starše dvojčkov. Ob novici sva bila zato zelo vesela in presenečena, saj je polletna zaloga pleničk resnično zelo velika pomoč.«

Z vseslovensko akcijo Tuševi dvojčki in trojčki želimo v Tušu najmlajšim omogočiti miren in zdrav spanec ter prijetno kobacanje, mladopečene starše, ki se soočajo z visokimi podvojenimi stroški, pa vsaj nekoliko finančno razbremeniti. Akcija je v zaostrenih gospodarskih razmerah dobila še dodaten zagon, saj so stroški nakupa plenic zelo visoki in lahko v letu za dva otroka hitro presežejo 1000 evrov.

Polletno zalogo pleničk bo letos prejelo 28 slovenskih družin, v katerih so se nedavno rodili dvojčki ali trojčki. Letošnji izbor družin je ponovno potekal v sodelovanju z vsemi 14 slovenskimi porodnišnicami – Brežice, Celje, Izola, Jesenice, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto, Postojna, Ptuj, Slovenj Gradec, Šempeter pri Novi Gorici in Trbovlje. Iz vsake od njih bomo v Tušu obdarili tisti dve družini, v katerih so dvojčki ali trojčki zadnji prijokali na svet. V šestih letih akcije bomo tako v Tušu obdarili kar 192 mladih družin in poskrbeli za več kot 386 nasmejanih in suhih malčkov.

Z mnogimi dobrodelnimi projekti, ki jih namenjajo predvsem otrokom in mladini, se v Tušu uvrščamo med družbeno najodgovornejša slovenska podjetja. Poleg projekta Tuševi dvojčki in trojčki organiziramo še številne druge. Med njimi zagotovo izstopajo Pričarajmo nasmeh, v okviru katerega smo v sedmih letih na letovanje peljali že 3600 otrok iz socialno ogroženih družin, pravljični kotički, ki smo jih uredili v 12 slovenskih pediatričnih oddelkih in številne druge akcije, s katerim želimo pomagati otrokom v stiski in njihovim staršem.

< Nazaj

Ostale novice