Dobrodelna akcija v trgovinah Tuš ˝Tolar na tolar … kolo˝

V trgovinah Tuš poteka od začetka julija pa vse do konca letošnjega leta v sodelovanju s podjetjem ARC-Kranj, d.o.o. dobrodelna akcija ˝Tolar na tolar …; kolo˝.

V trgovinah Tuš poteka od začetka julija pa vse do konca letošnjega leta v sodelovanju s podjetjem ARC-Kranj, d.o.o. dobrodelna akcija ˝Tolar na tolar …; kolo˝. Pri nakupu proizvodov blagovnih znamk Libresse in Zewa v trgovinah, franšizah in drogerijah TUŠ bomo v podjetju 5 tolarjev od vsakega proizvoda podarili za nakup terapevtskega kolesa za otroke s posebnimi potrebami. Tovrstna kolesa otroci z gibalnimi motnjami nujno potrebujejo za svoj fizični razvoj, rehabilitacijo ter večjo možnost vključitve v družbo svojih vrstnikov. V akciji sodeluje tudi Inštitut RS za rehabilitacijo v Ljubljani, kjer bodo izbrali otroke, ki bodo prejeli kolesa.

Posebej izdelana kolesa s pomožnimi kolesci in tricikli so pripomočki, ki otrokom z gibalnimi težavami pomagajo razvijati pravilne gibalne vzorce in krepiti mišice. Pogosto pa jim kolo omogoča edini način samostojnega gibanja izven zaprtih prostorov, nadomešča jim hojo in jih vsaj do neke mere izenači z zdravimi vrstniki.

Do nedavnega je bilo takšno prilagojeno kolo za otroke z gibalnimi motnjami krito iz sredstev zdravstvenega zavarovanja in tako brezplačno. Po novih določilih pa lahko kolo dobijo le otroci do 15. leta, v kolikor uporabljajo tudi invalidski voziček. Takšna odločitev pa je precej omejila število otrok, ki kolo kot pripomoček za rehabilitacijo dobijo brezplačno ali si ga lahko glede na visoko ceno privoščijo. Kolesa so zaradi potrebnih prilagoditev namreč precej dražja od navadnih. Zato jih večina staršev sama ne more kupiti.

S takšno akcijo bomo skupaj s podjetjem ARC-Kranj, d.o.o. otrokom z gibalnimi motnjami omogočili ne le boljši telesni, ampak preko olajšanega gibanja med vrstniki tudi boljši socialni razvoj in seveda lepšo, svetlejšo in bolj nasmejano prihodnost.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš
tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.