Dobrodelna akcija v trgovinah Tuš ˝Tolar na tolar … kolo˝

V trgovinah Tuš poteka od začetka julija pa vse do konca letošnjega leta v sodelovanju s podjetjem ARC-Kranj, d.o.o. dobrodelna akcija ˝Tolar na tolar …; kolo˝.

V trgovinah Tuš poteka od začetka julija pa vse do konca letošnjega leta v sodelovanju s podjetjem ARC-Kranj, d.o.o. dobrodelna akcija ˝Tolar na tolar …; kolo˝. Pri nakupu proizvodov blagovnih znamk Libresse in Zewa v trgovinah, franšizah in drogerijah TUŠ bomo v podjetju 5 tolarjev od vsakega proizvoda podarili za nakup terapevtskega kolesa za otroke s posebnimi potrebami. Tovrstna kolesa otroci z gibalnimi motnjami nujno potrebujejo za svoj fizični razvoj, rehabilitacijo ter večjo možnost vključitve v družbo svojih vrstnikov. V akciji sodeluje tudi Inštitut RS za rehabilitacijo v Ljubljani, kjer bodo izbrali otroke, ki bodo prejeli kolesa.

Posebej izdelana kolesa s pomožnimi kolesci in tricikli so pripomočki, ki otrokom z gibalnimi težavami pomagajo razvijati pravilne gibalne vzorce in krepiti mišice. Pogosto pa jim kolo omogoča edini način samostojnega gibanja izven zaprtih prostorov, nadomešča jim hojo in jih vsaj do neke mere izenači z zdravimi vrstniki.

Do nedavnega je bilo takšno prilagojeno kolo za otroke z gibalnimi motnjami krito iz sredstev zdravstvenega zavarovanja in tako brezplačno. Po novih določilih pa lahko kolo dobijo le otroci do 15. leta, v kolikor uporabljajo tudi invalidski voziček. Takšna odločitev pa je precej omejila število otrok, ki kolo kot pripomoček za rehabilitacijo dobijo brezplačno ali si ga lahko glede na visoko ceno privoščijo. Kolesa so zaradi potrebnih prilagoditev namreč precej dražja od navadnih. Zato jih večina staršev sama ne more kupiti.

S takšno akcijo bomo skupaj s podjetjem ARC-Kranj, d.o.o. otrokom z gibalnimi motnjami omogočili ne le boljši telesni, ampak preko olajšanega gibanja med vrstniki tudi boljši socialni razvoj in seveda lepšo, svetlejšo in bolj nasmejano prihodnost.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš
tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

  • 15

    V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več

  • 11

    V Tušu smo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja v Petrovčah odprli nov market. Prebivalcem v Savinjski dolini je zdaj čisto blizu doma na voljo market za priročne, vsakodnevne nakupe, kjer najdejo vse za dom in gospodinjstvo.