Dobrodelna akcija v trgovinah Tuš ˝Tolar na tolar … kolo˝

V trgovinah Tuš poteka od začetka julija pa vse do konca letošnjega leta v sodelovanju s podjetjem ARC-Kranj, d.o.o. dobrodelna akcija ˝Tolar na tolar …; kolo˝.

Dobrodelna akcija v trgovinah Tuš ˝Tolar na tolar ... kolo˝ V trgovinah Tuš poteka od začetka julija pa vse do konca letošnjega leta v sodelovanju s podjetjem ARC-Kranj, d.o.o. dobrodelna akcija ˝Tolar na tolar …; kolo˝. Pri nakupu proizvodov blagovnih znamk Libresse in Zewa v trgovinah, franšizah in drogerijah TUŠ bomo v podjetju 5 tolarjev od vsakega proizvoda podarili za nakup terapevtskega kolesa za otroke s posebnimi potrebami. Tovrstna kolesa otroci z gibalnimi motnjami nujno potrebujejo za svoj fizični razvoj, rehabilitacijo ter večjo možnost vključitve v družbo svojih vrstnikov. V akciji sodeluje tudi Inštitut RS za rehabilitacijo v Ljubljani, kjer bodo izbrali otroke, ki bodo prejeli kolesa.

Posebej izdelana kolesa s pomožnimi kolesci in tricikli so pripomočki, ki otrokom z gibalnimi težavami pomagajo razvijati pravilne gibalne vzorce in krepiti mišice. Pogosto pa jim kolo omogoča edini način samostojnega gibanja izven zaprtih prostorov, nadomešča jim hojo in jih vsaj do neke mere izenači z zdravimi vrstniki.

Do nedavnega je bilo takšno prilagojeno kolo za otroke z gibalnimi motnjami krito iz sredstev zdravstvenega zavarovanja in tako brezplačno. Po novih določilih pa lahko kolo dobijo le otroci do 15. leta, v kolikor uporabljajo tudi invalidski voziček. Takšna odločitev pa je precej omejila število otrok, ki kolo kot pripomoček za rehabilitacijo dobijo brezplačno ali si ga lahko glede na visoko ceno privoščijo. Kolesa so zaradi potrebnih prilagoditev namreč precej dražja od navadnih. Zato jih večina staršev sama ne more kupiti.

S takšno akcijo bomo skupaj s podjetjem ARC-Kranj, d.o.o. otrokom z gibalnimi motnjami omogočili ne le boljši telesni, ampak preko olajšanega gibanja med vrstniki tudi boljši socialni razvoj in seveda lepšo, svetlejšo in bolj nasmejano prihodnost.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš
tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.