Dobrodelna akcija v trgovinah Tuš ˝Tolar na tolar … kolo˝

V trgovinah Tuš poteka od začetka julija pa vse do konca letošnjega leta v sodelovanju s podjetjem ARC-Kranj, d.o.o. dobrodelna akcija ˝Tolar na tolar …; kolo˝.

Dobrodelna akcija v trgovinah Tuš ˝Tolar na tolar ... kolo˝ V trgovinah Tuš poteka od začetka julija pa vse do konca letošnjega leta v sodelovanju s podjetjem ARC-Kranj, d.o.o. dobrodelna akcija ˝Tolar na tolar …; kolo˝. Pri nakupu proizvodov blagovnih znamk Libresse in Zewa v trgovinah, franšizah in drogerijah TUŠ bomo v podjetju 5 tolarjev od vsakega proizvoda podarili za nakup terapevtskega kolesa za otroke s posebnimi potrebami. Tovrstna kolesa otroci z gibalnimi motnjami nujno potrebujejo za svoj fizični razvoj, rehabilitacijo ter večjo možnost vključitve v družbo svojih vrstnikov. V akciji sodeluje tudi Inštitut RS za rehabilitacijo v Ljubljani, kjer bodo izbrali otroke, ki bodo prejeli kolesa.

Posebej izdelana kolesa s pomožnimi kolesci in tricikli so pripomočki, ki otrokom z gibalnimi težavami pomagajo razvijati pravilne gibalne vzorce in krepiti mišice. Pogosto pa jim kolo omogoča edini način samostojnega gibanja izven zaprtih prostorov, nadomešča jim hojo in jih vsaj do neke mere izenači z zdravimi vrstniki.

Do nedavnega je bilo takšno prilagojeno kolo za otroke z gibalnimi motnjami krito iz sredstev zdravstvenega zavarovanja in tako brezplačno. Po novih določilih pa lahko kolo dobijo le otroci do 15. leta, v kolikor uporabljajo tudi invalidski voziček. Takšna odločitev pa je precej omejila število otrok, ki kolo kot pripomoček za rehabilitacijo dobijo brezplačno ali si ga lahko glede na visoko ceno privoščijo. Kolesa so zaradi potrebnih prilagoditev namreč precej dražja od navadnih. Zato jih večina staršev sama ne more kupiti.

S takšno akcijo bomo skupaj s podjetjem ARC-Kranj, d.o.o. otrokom z gibalnimi motnjami omogočili ne le boljši telesni, ampak preko olajšanega gibanja med vrstniki tudi boljši socialni razvoj in seveda lepšo, svetlejšo in bolj nasmejano prihodnost.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš
tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka: SUŠENI DATELJNI S KOŠČICO, 200g uporabno najmanj do: 31.12.2023 LOT:HA310/43 zaradi možne prisotnosti tujka v živilu. Kupci lahko izdelek vrnete, na mesto nakupa in povrnili vam bomo kupnino.

  • 52

    Tudi letos bomo skupaj s partnerji v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh 500 otrokom omogočili brezplačno enotedensko letovanje v Zdravilišču RKS Debeli rtič. V 21 letih bomo tako s počitnicami na morju razveselili že nekaj več kot 10.500 otrok. Za njihovo dobro počutje in razvedrilo skrbijo vzgojitelji, ki jih spremljajo … Več

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka PECIVO QUADRONE VARIEGATO (EAN: 8015854142501, uporabno najmanj do 21. 9. 2023, 02. 11. 2023, 23. 11. 2023,) zaradi kemične neskladnosti – prisotnosti nedovoljenega pesticida. Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa in povrnili vam bomo kupnino.