Dobrodelna akcija Tuškovi paketi znanja zaključena

Dobrodelna akcija ‘Tuškovi paketi znanja’, ki so jo začeli izvajati v mesecu avgustu, je zaključena.

Dobrodelna akcija ‘Tuškovi paketi znanja’, ki so jo začeli izvajati v mesecu avgustu, je zaključena. V njej so s prodajo tuškovih izdelkov, ki so bili predstavljeni v Tuševem katalogu Vse za šolo, zbirali sredstva za nakup šolskih potrebščin za šolajoče otroke največjih slovenskih družin. Od vsakega prodanega tuškovega izdelka so v sklad namenili 10 tolarjev.

Družine, ki so bile obdarjene s paketom šolskih potrebščin, so bile izbrane s pomočjo Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ter pristojnih Centrov za socialno delo. Kriterij za izbiro družin je bil prejemanje otroškega dodatka, do katerega so upravičeni vsi otroci do 18. leta in tisti starejši, ki se še vedno šolajo. V akciji so tako s šolskimi potrebščinami opremili 14 družin iz vseh koncev Slovenije, skupaj kar 141 otrok. Obiskali so družine v Ajdovščini, Idriji, Logatcu, na Vrhniki, v Litiji, Murski Soboti, Mariboru, na Ptuju, v Krškem, Metliki in v Ljubljani. Z novimi barvicami, pobarvankami, zvezki, šolskimi torbicami in še z marsičem so bile obdarjene tri družine z 9 šolajočimi otroki, osem družin z 10 otroki, dve družini z 11 otroki in eno družina, ki ima kar 12 otrok.

»Zdelo se mi je lepo, da nekdo pomisli tudi na nas, večje družine. »Velike« so za državo že tiste s tremi otroki. Zelo lepo mi je bilo, ko ste se že na začetku zaželeli spoznati vse naše otroke, tudi najmlajša dva, ki še ne hodita v šolo. Res ste mislili na vse, kar dokazuje tudi vsebina vašega darila. Kar strmeli smo, kaj vse se je znašlo v naši škatli, koliko velikih, srednjih in malih stvari! Nismo vprašali, kdo je družine izbiral in na kakšen način se je odločal, kaj bi bilo za posamezno družino primerno. Nam vsem je bilo v pravo zadovoljstvo, da smo bili v dobrodelni akciji izbrani in smo vam za vse lepe trenutke in iskreče oči naših otrok zelo hvaležni,« je o akciji povedala presrečna mamica desetih otrok iz Ljubljane.

To ni edina dobrodelna akcija, s katero želimo pomagati številnim otrokom in njihovim staršem. V letošnjem letu smo uspešno izpeljali tudi dobrodelne akcije »Tuševi dvojčki in trojčki«, »Pričarajmo nasmeh« in »Tuševi bistri kotički«, v teku pa je še tekmovanje Bowling zvezd, s pomočjo katerega zbiramo tudi sredstva za Hišo zavetja za otroke – »Malo hišo« na Kozjanskem.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.