Dobrodelna akcija Tuškovi paketi znanja zaključena

Dobrodelna akcija ‘Tuškovi paketi znanja’, ki so jo začeli izvajati v mesecu avgustu, je zaključena.

Dobrodelna akcija ‘Tuškovi paketi znanja’, ki so jo začeli izvajati v mesecu avgustu, je zaključena. V njej so s prodajo tuškovih izdelkov, ki so bili predstavljeni v Tuševem katalogu Vse za šolo, zbirali sredstva za nakup šolskih potrebščin za šolajoče otroke največjih slovenskih družin. Od vsakega prodanega tuškovega izdelka so v sklad namenili 10 tolarjev.

Družine, ki so bile obdarjene s paketom šolskih potrebščin, so bile izbrane s pomočjo Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ter pristojnih Centrov za socialno delo. Kriterij za izbiro družin je bil prejemanje otroškega dodatka, do katerega so upravičeni vsi otroci do 18. leta in tisti starejši, ki se še vedno šolajo. V akciji so tako s šolskimi potrebščinami opremili 14 družin iz vseh koncev Slovenije, skupaj kar 141 otrok. Obiskali so družine v Ajdovščini, Idriji, Logatcu, na Vrhniki, v Litiji, Murski Soboti, Mariboru, na Ptuju, v Krškem, Metliki in v Ljubljani. Z novimi barvicami, pobarvankami, zvezki, šolskimi torbicami in še z marsičem so bile obdarjene tri družine z 9 šolajočimi otroki, osem družin z 10 otroki, dve družini z 11 otroki in eno družina, ki ima kar 12 otrok.

»Zdelo se mi je lepo, da nekdo pomisli tudi na nas, večje družine. »Velike« so za državo že tiste s tremi otroki. Zelo lepo mi je bilo, ko ste se že na začetku zaželeli spoznati vse naše otroke, tudi najmlajša dva, ki še ne hodita v šolo. Res ste mislili na vse, kar dokazuje tudi vsebina vašega darila. Kar strmeli smo, kaj vse se je znašlo v naši škatli, koliko velikih, srednjih in malih stvari! Nismo vprašali, kdo je družine izbiral in na kakšen način se je odločal, kaj bi bilo za posamezno družino primerno. Nam vsem je bilo v pravo zadovoljstvo, da smo bili v dobrodelni akciji izbrani in smo vam za vse lepe trenutke in iskreče oči naših otrok zelo hvaležni,« je o akciji povedala presrečna mamica desetih otrok iz Ljubljane.

To ni edina dobrodelna akcija, s katero želimo pomagati številnim otrokom in njihovim staršem. V letošnjem letu smo uspešno izpeljali tudi dobrodelne akcije »Tuševi dvojčki in trojčki«, »Pričarajmo nasmeh« in »Tuševi bistri kotički«, v teku pa je še tekmovanje Bowling zvezd, s pomočjo katerega zbiramo tudi sredstva za Hišo zavetja za otroke – »Malo hišo« na Kozjanskem.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več