Dobrodelna akcija ´Tuševi Bistri Kotički´ tudi v 2005

V družbi Engrotuš smo danes objavili javni razpis ´Tuševi bistri kotički´, v katerem bomo do maja letos z računalniško opremo obdarili še 10 otroških oddelkov slovenskih splošnih knjižnic.

V družbi Engrotuš smo danes objavili javni razpis ´Tuševi bistri kotički´, v katerem bomo do maja letos z računalniško opremo obdarili še 10 otroških oddelkov slovenskih splošnih knjižnic. Gre za nadaljevanje in nadgradnjo zelo odmevnega dobrodelnega projekta, v okviru katerega smo lansko leto opremili 15 splošnih knjižnic v Sloveniji.

Z dobrodelnim projektom ˝Tuševi bistri kotički˝ želimo mladim ponuditi dodatne možnosti za pridobivanje znanja in koristno preživljanje prostega časa, hkrati pa opozoriti splošno javnost na problem nižanja bralne kulture med mladimi in na ta način vzpodbuditi najmlajše k bolj kakovostnemu preživljanju prostega časa.

V okviru tega dolgoročno zasnovanega projekta bomo v družbi Engrotuš v letošnjem letu z računalniško opremo posodobili kar 10 slovenskih knjižnic. Za javni razpis pa smo se letos odločili predvsem zaradi izjemnega zanimanja, ki so ga že v lanskem letu pokazale splošne knjižnice v Sloveniji.

Izbranim knjižnicam bomo podarili po dva prijetno urejena delovna kotička, opremljena z računalnikom, LCD monitorjem in tiskalnikom, ki bodo otrokom omogočali dostop do interneta in delo z računalnikom. V sodelovanju s knjižnicami in njihovimi strokovnimi sodelavci pa bomo preko celega leta izvajali aktivnosti v knjižnici, lokalnem okolju in bližnjih Tuševih centrih, namenjene spodbujanju branja otrok, razvoju njihove kreativne igre ter pridobivanju znanja in radovednosti.

˝Naložba v znanje je najboljši kapital, ki ga v družbi Engrotuš lahko damo našim najmlajšim. S ´Tuševimi bistrimi kotički´ želimo tako pri najmlajših vzpodbuditi ljubezen do knjige in željo po pridobivanju informacij, odkrivanju novega in razvijanju sebi lastnih zanimanj, sposobnosti in kreativnosti,˝ je ob tej priložnosti povedal direktor Aleksander Svetelšek.

Javni razpis ˝Tuševi bistri kotički˝ so danes vse splošne knjižnice prejele po elektronski pošti, objavljen je na naših spletnih straneh in spletnih straneh Ministrstva za kulturo www.kultura.gov.si. Rok za prijavo je 15. februar 2005. Vse dodatne informacije pa lahko knjižnice dobijo v službi za odnose z javnostmi.

Izbrane bodo tiste knjižnice, ki bodo pripravile najbolj kakovostne projekte za vzpodbujanje branja, kreativnosti in kvalitetnega preživljanja prostega časa otrok. Rezultati razpisa pa bodo objavljeni do 28. februarja 2005 na naših spletnih straneh in spletnih straneh Ministrstva za kulturo. Vse knjižnice pa bodo o rezultatih javnega razpisa obveščene tudi po elektronski pošti.

Oglejte si razpis!

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi podjetja Engrotuš
Tel. 03 424 11 32
Fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka: SUŠENI DATELJNI S KOŠČICO, 200g uporabno najmanj do: 31.12.2023 LOT:HA310/43 zaradi možne prisotnosti tujka v živilu. Kupci lahko izdelek vrnete, na mesto nakupa in povrnili vam bomo kupnino.

  • 52

    Tudi letos bomo skupaj s partnerji v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh 500 otrokom omogočili brezplačno enotedensko letovanje v Zdravilišču RKS Debeli rtič. V 21 letih bomo tako s počitnicami na morju razveselili že nekaj več kot 10.500 otrok. Za njihovo dobro počutje in razvedrilo skrbijo vzgojitelji, ki jih spremljajo … Več

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka PECIVO QUADRONE VARIEGATO (EAN: 8015854142501, uporabno najmanj do 21. 9. 2023, 02. 11. 2023, 23. 11. 2023,) zaradi kemične neskladnosti – prisotnosti nedovoljenega pesticida. Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa in povrnili vam bomo kupnino.