Dobri polletni poslovni rezultati naše družbe

Naše podjetje je v petnajstih letih svojega obstoja prehodilo strmo in zelo uspešno pot. S prevzemom domžalske družbe Vele smo se po ustvarjenem prihodku v trgovski branži zavihteli na mesto drugega trgovca v Sloveniji.

Naše podjetje je v petnajstih letih svojega obstoja prehodilo strmo in zelo uspešno pot. S prevzemom domžalske družbe Vele smo se po ustvarjenem prihodku v trgovski branži zavihteli na mesto drugega trgovca v Sloveniji. Vzpodbudni so tudi naši poslovni rezultati za prvo polletje letošnjega leta. Konstantna rast in vse večja kompleksnost sistema pa s seboj prinašata tudi potrebo po spremembi. Zato smo se zaradi večje transparentnosti sistema povezanih družb odločili za postopno vpeljavo izraza koncern TUŠ.

Čisti prihodek od prodaje smo v prvem polletju letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani presegli kar za 38 odstotkov. Rast naše osnovne dejavnosti, maloprodaje, je v primerjavi z enakim obdobjem lani 54-odstotna. Število zaposlenih v podjetju konstantno raste. To so le nekatere številke in kazalci, ki kažejo, da izbira našega podjetja za eno od petih najuspešnejših in najhitreje rastočih podjetij v Sloveniji v letu 2003 ni naključna.

V poslovni strategiji smo si zastavili cilj obvladovati 25 odstotkov tržnega deleža v trgovini z živili, kar naj bi dosegli v roku dveh let. Rast podjetja načrtujemo tudi v prihodnje. Vendar pa bodo danes zastavljeni cilji kmalu postali pretesni. Potrebno bo preučiti položaj in možnosti, ki jih ponuja globalni trg. Poti so odprte tako v smeri širitve spektra dejavnosti kot v smeri širitve preko regionalnih meja Slovenije.

Letošnje leto pa je za naše podjetje prelomno predvsem zaradi preobrata v načinu širitve. Do sedaj smo se primarno širili z nakupi zemljišč in izgradnjo novih trgovin, marketov in trgovskih centrov. Z nakupom večinskega deleža v domžalski družbi Vele pa smo prestopili mejo organske rasti. Ta korak je za družbo pomemben iz večih vidikov. Vstopili smo na območja, kjer v Sloveniji prvotno nismo bili prisotni – na območje Laškega, Sežane z okolico, Domžal, Kamnika in Grosuplja. Z nakupom družbe Vele smo pridobili preko štirideset novih poslovno-prodajnih objektov. V svojo blagovno znamko bomo vključili celoten živilski program družbe Vele. Do sedaj smo prevzeli tri poslovalnice, do 15. januarja 2005 pa načrtujemo še prevzem enaindvajsetih. Ostale poslovalnice z neživilskim programom bodo še naprej poslovale pod blagovno znamko Vele.

Preko prevzetih podjetij se je še dodatno povečala že tako hitro rastoča paleta dejavnosti in storitev, ki jih podjetje ponuja. Intenzivna rast je tako spodbudila potrebo po utrditvi in konsolidaciji celotnega sistema. Aleksander Svetelšek, direktor našega podjetja, je na današnji novinarski konferenci poudaril: ˝Zaradi konstantne rasti in vse večje kompleksnosti sistema povezanih podjetij smo se v družbi Engrotuš odločili za uvedbo izraza koncern TUŠ. Namen te novosti je, povezana podjetja osmisliti z enotnim izrazom in s tem doseči večjo prepoznavnost celote. Razvejanost sistema pa ne vpliva na naše poslovanje. Vsak, še tako velik sistem, je z dobro organizacijo in vodenjem obvladljiv. V Engrotušu lahko to potrdimo predvsem z dobrim obvladovanjem stroškov. Polletni rezultati namreč kažejo, da je rast stroškov nižja od rasti prometa.˝

V povezanih podjetjih koncerna TUŠ je tako že več kot štiri tisoč zaposlenih, od tega je v samem podjetju Engrotuš zaposlenih 2170 oseb.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec
odnosi z javnostmi
tel. 03 424 11 32
fax. 03 424 12 80
e-mail: leonida.pevec@engrotus.si

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.